Teja Gregorin 11. v sprintu

Foto: Slovenian Biathlon Team
Foto: Slovenian Biathlon Team
Teja Gregorin je v sprintu na svetovnem prvenstvu v Ruhpoldingu osvojila 11. mesto. Na zasledovalno tekmo se bo podala z minuto in 25 sekundami zaostanka.
Oglej si celoten članek

Pred domačimi gledalci se je naslova svetovne prvakinje veselila Nemka Magdalena Neuner. Ta je na 7,5 kilometra dolgi progi za 15 sekund jugnala Belorusinjo Darjo Domračevo, tretja pa je bila Ukrajinka Vita Semrenko. Vse tri dobitnice kolajn so bile uspešne na strelišču, saj so zadele vse strele. Najboljša Slovenka Teja Gregorin je bila 11. (+ 1:24,8; 0).

"Strelsko bi bila lahko še malenkost hitrejša, vendar sem z 'ničlo' vendarle lahko zadovoljna. Tekaško pa se je v dveh dnevih situacija kar precej spremenila. Skoraj ne morem verjeti, da sem bila v mešani štafeti tako živahna, danes pa ni šlo nikamor. Edinole utrujenost po neprespani noči, ko smo osvojili kolajno, je morda lahko botrovala takšni razliki. Bili smo tako navdušeni in evforični, da enostavno nisem mogla zaspati tiste noči. Druge razlage nimam za takšno počutje. Proga je bila zaradi visokih temperatur zelo težka in najbrž bo jutri podobno, ko bomo spet nastopile za fanti. Razmere bodo vseeno bistveno bolj enakovredne za vse tekmovalke in z enajstega mesta se je možno prebiti še bolj naprej, kot sem dokazala že večkrat do sedaj," je po sprintu dejala Gregorinova.

Andreja Mali je končala na 26. mestu (+ 2:20,0; 1), tretja slovenska biatlonka na prvi posamični tekmi v Ruhpoldingu Lili Drčar pa je bila 93. (+ 5:32,9; 4).

 

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.