Teja in Fak tudi letos v Gelsenkirchen

Foto: Žurnal24
Foto: Žurnal24 main
Stadion Schalkeja bo v soboto vnovič gostil tradicionalni ekipni svetovni izziv, vsakoletno ekshibicijo najboljših biatloncev na svetu.
Oglej si celoten članek

Med povabljenimi sta tudi najboljša slovenska biatlonca Jakov Fak in Teja Gregorin, po zdravstvenih težavah Faka pa so v slovenskem taboru prav danes potrdili njegov nastop v Nemčiji. Gregorinova in Fak sta lani na tem tekmovanju zasedla peto mesto.

Zasedba za 12. tekmovanje v Gelsenkirchnu je znana dober teden dni, vnovič pa je prirediteljem uspelo privabiti praktično vsa največja imena svetovnega biatlona. Med zadnjimi je nastop potrdil norveški par Fanny Welle-Strand Horn - Emil Hegle Svendsen, že pred tem sta bila prijavljena Tora Berger in Henrik L'Abee-Lund.

Manjkajo le Francozi

Prav tako odmevna je prijava Rusije, za katero bosta nastopila Jekaterina Jurlova, ki se je zmage v Nemčiji veselila že lani z Antonom Šipulinom, letos pa bo ob njej nastopil trikratni svetovni prvak Maksim Čudov. Med najmočnejšimi manjka le par iz Francije.

Udeleženci letošnjega World Team Challenga:

1. Andrea Henkel - Andreas Birnbacher (Nem)
2. Jekaterina Jurlova - Maksim Čudov (Rus)
3. Laura Dahlmeier - Florian Graf (Nem)
4. Tora Berger - Henrik L'Abee-Lund (Nor)
5. Fanny Welle-Strand Horn - Emil Hegle Svendsen (Nor)
6. Gabriela Soukalova - Ondrej Moravec (Češ)
7. Olena Pidrušna - Andrij Derizemlja (Ukr)
8. Teja Gregorin - Jakov Fak (Slo)
9. Lisa Hauser - Dominik Landertinger (Avt)
10. Dorothea Wierer - Lukas Hofer (Ita)

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.