Tekma brez kvalifikacijskega sita

Foto: Epa peter prevc
S tekmo na Kulmu se bo danes ob 11. uri začela sezona smučarskih poletov.
Oglej si celoten članek

Karavana svetovnega pokala v smučarskih skokih se je ta konec tedna ustavila v Bad Mitterndorfu, kjer bosta danes in v nedeljo ob 11. uri prvi tekmi v poletih to zimo. Po težavah z močnim vetrom v Avstriji so petkove kvalifikacije na Kulmu odpadle, danes skakalce ob 9.45 predvidoma čaka šele prvi preizkus letalnice.

Smučarski skoki Prvi letošnji poleti odpadli

Organizatorji prvih smučarskih poletov to zimo so imeli v petek precejšnje težave z vetrom, tako da so odpovedali oba treninga in kvalifikacije. Danes ob 9.45 je na sporedu zgolj en trening za letalce, nato pa bo na prvi tekmi ob 11. uri nastopilo vseh 53 skakalcev s startnega seznama.

Med njimi bo tudi vseh sedem slovenskih skakalcev na čelu z rekorderjem naprave Petrom Prevcem, ki je leta 2016 poletel do 244 metrov.

Ob Petru Prevcu bodo na današnji tekmi nastopili še Domen Prevc, Anže Lanišek, Timi Zajc, Anže Semenič, Žiga Jelar in Jurij Tepeš.

Finale Letos drugačen zaključek svetovnega pokala

Poleg tekem na Kulmu je to sezono v svetovnem pokalu na koledarju le še ena letalnica - v Vikersundu -, kar pomeni, da bo za mali kristalni globus treba dobro leteti že ta vikend.

Za konec sezone pa se bodo skakalci na letalnici tradicionalno zbrali še v Planici, ko jih od 20. do 23. marca čaka še glavni vrhunec, SP v smučarskih poletih.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.