"Tekma je bila končana že v prvi minuti"

Foto: Crvena zvezda mts
Foto: Crvena zvezda mts
Košarkarji Olimpije so v 24. krogu lige Aba izgubili proti Crveni zvezdi s 67:88 (22:34, 34:52, 49:77).
Oglej si celoten članek

Vodilna ekipa lige Aba Crvena zvezda danes ni imela večjih težav z Olimpijo. Dvome o zmagovalcu je razblinila že v prvi četrtini, ki jo je dobila z 12 točkami naskoka. Podobno je tekma potekala tudi v nadaljevanju, na koncu je bila prednost domačih velikih 21 točk. Domačim je manjkal poškodovani Nemanja Dangubić, prav tako v ekipi ni bilo Stefana Jovića.

Olimpija je bila na tekmi brez Devina Oliverja, ki je zbolel, a Ljubljančani niso čutili pritiska, saj so igrali proti izrazitemu favoritu. Vseeno varovancem Gašperja Okorna ni steklo, zaostanek se je iz četrtine v četrtino večal. Najboljši strelec je bil na koncu tekme pri domačih Petar Rakičević s 14 točkami, medtem ko jih je za Olimpijo Nikola Janković dosegel 16.

Slednji je po tekmi dejal: "Čestitke Crveni Zvezdi za zmago. Mislim, da smo slabo odprli tekmo. Nedopustljivo je, da dobimo v prvi četrtini 34 točk. Želeli smo se vrniti, ampak Crvena Zvezda ima zelo dobre igralce in niti v enem trenutku nismo bili blizu. Na koncu smo prepričljivo izgubili."

Gašper Okorn, trener Uniona Olimpije: "Čestitke Crveni Zvezdi za zmago. Želim jim vse dobro v nadaljevanju sezone. Imajo sijajen rezultat v Evroligi, še enkrat bi čestital trenerju Radonjiću za izvrstno delo. Iskreno jim želim, da se uvrstijo med osem najboljših ekip v Evroligi. V Ligi ABA so zgodba zase. Iz tega srečanja ne bomo delali drame. Nisem zadovoljen, saj nismo niti poskušali. Izgledalo je kot, da igralci niso verjeli, da lahko nekaj dosežejo v Beogradu. Vse to se je pokazalo že v prvi četrtini. Tekma je bila končana že v prvi minuti, ko smo vzeli prvo minuto odmora pri 8:0 za Crveno Zvezdo. Na koncu lahko rečem, da moramo biti zadovoljni, da smo izgubili samo za 21 točk," pa je menil Gašper Okorn, trener Uniona Olimpije.

Olimpija bo v naslednjem krogu lige Aba v nedeljo, 5. marca igrala s Cedevito.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.