Tekma v Innsbrucku odpovedana

Foto: Žurnal24 Narava je zmagovalka tretje tekme 56. novoletne skakalne turneje v Innsbrucku.
Tretja tekma nemško-avstrijske novoletne turneje smučarjev skakalcev, ki bi morala biti v petek ob 13.45 v Innsbrucku, je bila zaradi premočnega vetra odpovedana.
Oglej si celoten članek

Prireditelji turneje štirih skakalnic, ki so se morali prvič v 56-letni zgodovini zateči k tako drastični odločitvi, bodo poskušali tekmo nadomestiti v soboto v Bischofshofnu, kjer je sicer v nedeljo na sporedu zadnja, četrta tekma novoletne turneje. V soboto ob 13. uri bo tako na sporedu trening, sledile bodo kvalifikacije za tretjo tekmo, ob 16. uri pa bo na sporedu prva serija. Močan, spremenljiv veter je sicer že v četrtek skakalcem na Bergislu preprečil izvedbo treningov in kvalifikacij, ki so bili v četrtek prestavljeni na petek, toda narava se tudi tedaj ni usmilila tekmovalcev, številnih gledalcev in prirediteljev.

V sobotnih kvalifikacijah za nadomestno tretjo tekmo turneje bodo nastopili tudi štirje slovenski skakalci Jernej Damjan, Primož Peterka, Robert Kranjec in Jurij Tepeš, ki so že na poti v Bischofshofen. "Že vnaprej smo v Bischofshofnu rezervirali telovadnico, tako da bomo s fanti ob 17. uri opravili suhi trening, jutri pa nas ob 13. uri čaka trening in nato kvalifikacije. Glede vremenske napovedi za zdaj nimam podrobnejših informacij, a upam, da bo prirediteljem uspelo izpeljati jutrišnjo tretjo tekmo turneje," je v pogovoru za STA s poti proti Bischofshofnu sporočil glavni trener slovenske reprezentance, Finec Ari-Pekka Nikkola. Zadnja tekma turneje bo na sporedu v nedeljo, 6. januarja, s kvalifikacijami ob 14.45 ter prvo serijo ob 16.30.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.