"Tekme ne dobiš s sestankom"

Foto: Saša Despot
Foto: Saša Despot
Slovenska reprezentanca se bo zadnji dan skupinskega dela EuroBasketa pomerila z Makedonijo.
Oglej si celoten članek

"Moramo zmagati, to pa ne bo lahko, Makedonija je zelo čvrsta ekipa. Vedo, kaj počnejo, imajo dobrega trenerja. Pričakujem težko tekmo. Imajo gibljivega centra Richarda Hendrixa, težkega centra, štirico z dobrim metom, ki lahko igra tudi na položaju centra. Dvojčka Stojanovski sta dobra 'šuterja', tu pa je še izkušeni Vlatko Ilievski. Vse pozicije imajo dobro pokrite," je po tekmi z Grčijo o naslednjem tekmecu, zadnjem v Zagrebu, dejal selektor Jure Zdovc.

"Kaj podrobnejšega bi težko dejal, šele zdaj se bomo lotili priprave na Makedonijo. Napad nas pa ne zanima toliko, treba bo odigrati obrambo. S čvrsto obrambo bomo prišli tudi do rešitev v napadu. Poznamo vse, tekme pa ne dobiš na sestankih ter z analizo. Na igriču je povsem druga situacija in milijon dejavnikov," je še dejal slovenski selektor, ki je nekaj besed namenil še svojemu nekdanjemu varovancu pri Olimpiji: "Vlado me je zares presenetil. Kljub svojim letom lahko odigra na zelo visokem nivoju. V napadu je ključen in res vsa čast mu."

"Imajo kakovostno ekipo, bo težka tekma. Poznamo jih že od prej. Imajo dobre centre in tudi 'šuterje'. Morali bomo biti osredotočeni v obrambi, igrati jo moramo ekipno vseh 40 minut," pa je povedal Zoran Dragić. Slovenija bi z zmago ujela tretje mesto v skupino C.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.