Tekmec mu je izbil zob, nato se je zgodilo to

Foto: youtube UFC, Anthony Smith
Ohranil je mirno kri.
Oglej si celoten članek

Na UFC dvoboju med Američanom Anthonyjem Smithom in Brazilcem Gloverjem Teixeiro je prvi v četrti rundi izgubil zob, a kljub temu, da je imel tekmeca na hrbtu, ohranil mirno kri. Ameriški borec je bil v zelo težkem položaju, a si je vzel čas in pobral zob in ga izročil sodniku, ki je pustil, da se je dvoboj nadaljeval. Ta se je sicer končal v naslednji rundi, ko je Brazilcu uspela serija močnih udarcev.

Enaintridesetletni Američan je med bojem izgubil protezo, hkrati pa tudi še dva prava zoba. Tekmec mu je zlomil tudi nos in naredil grdo rano ob očesu. "V ustih nisem mogel obdržati ščitnika na pravem mestu, saj mi je odpadel zob. Pogledal sem navzdol in ga opazil na tleh. Zgrabil sem ga in ga izočil sodniku," je potezo obrazložil Smith, ki je v odmoru med rundama potožil, da mu izpadajao zobje.

Dvoboj si je ogledal tudi znani irski borec Conor McGregor, ki je nato začivkal: "Malo znano dejstvo. Ob kletki imajo posodo z mlekom, da v njo položijo zob, če vam ga med dvobojem izbijejo."

Na novinarski konferenci po dvoboju je nenavadni dogodek moral opisati tudi Teixeira. Spomnil se je, da je Smith poklical sodnika, naj stopi bližje, nato pa dodal: "Anthony, oprosti. To je pač le del dvobojev."  

Smith je sicer dobro odprl obračun, a je kasneje pobudo prevzel Brazilec in prišel do četrte zaporedne zmage. Kljub poškodbam so v Američanovem kotu dolgo vztrajali z bojem. "Odločitve, ki so jih sprejeli v mojem kotu in sodnik, so bile povsem v redu. Sodnik se je odločil, da mora nekaj videti, preden zaustavi boj. Naredil sem vse, da bi ostal v obračunu. Iz bitke želim priti s ščitom, ali pa na njem. To je moje pravilo in pika," je po porazu dejal Smith.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.