Tekmo Ljubljančanov znova odločil en koš

Foto: Budućnost VOLI Zoran Dragić
Košarkarji Cedevite Olimpije so v tekmi 18. kroga lige Aba izgubili z Budućnostjo z 91:93 (22:23, 45:51, 70:70).
Oglej si celoten članek

Košarkarji ljubljanske zasedbe so doživeli še en boleč tesen poraz proti ekipi z vrha regionalnega tekmovanja. Potem ko so v začetku tedna v domači dvorani z 82:83 klonili proti Crveni zvezdi, so danes na gostovanju v Podgorici po tesni in napeti končnici morali priznati premoč še Budućnosti, razlika pa je bila dve točki.

Po izenačenem prvem delu tekme so si domači v drugi četrtini prvič priigrali nekaj več točk naskoka. A je ta skopnel do konca tretje četrtine, ko je Jacob Pullen s trojko izenačil na 70:70.

Odločitev je tako padla v zadnjem delu dvoboja. Budućnost je sicer vseskozi vodila, a prednost ni bila tolikšna, da je gostje ne bi mogli izničiti. V igri sta jih držala Zoran Dragić in Pullen s trojkama v pravih trenutkih, slednji je tako znižal na 83:84 dve minuti pred koncem. Toda tudi Budućnost je imela v teh trenutkih igralce z mirno roko in odgovorila s trojko. Spet pa je bil Pullen tisti, ki je goste približal. Manj kot minuto pred koncem je s košem izenačil na 87:87, toda končnica se ni odvila po željah Ljubljančanov.

Zack Auguste je pet sekund pred koncem še znižal razliko na 91:92, na drugi strani je nato Dennis Seeley sicer zadel le en prosti met, toda po zgrešenem drugem so domači prišli do žoge in končali tekmo.

Pri Ljubljančanih sta se najbolj izkazala Dragić z 20 točkami in Pullen s 17, eno manj je dosegel Jaka Blažič. Pri domačih je 17 točk dosegel Justin Cobbs.

Naslednjo tekmo v ligi Aba bodo Ljubljančani igrali v sredo, ko bodo gostili Igokeo.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 1

  • 08:26 31. Januar 2022.

    Pa spokajte se že enkrat črnuharsko penzionistična sodrga iz SLO, pa vse "dudeke" s prvim vlakom z nepovratno vozovnico u …

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.