Tekmo odločil izvrsten prvi polčas

Foto: Krim Mercator/Facebook
Foto: Krim Mercator/Facebook
Rokometašice Krima Mercatorja so v 3. krogu lige prvakinj doma premagale Sävehof z 32:29 (20:10).
Oglej si celoten članek

Krimovke so po danskem Esbjergu (poraz v gosteh) in norveškem Larviku (zmaga doma) spoznale še tretjega skandinavskega tekmeca iz skupine D. Čeprav je bil Sävehof v vlogi favorita, so ga Ljubljančanke v prvem polčasu povsem razorožile in razbile in si priigrale veliko prednost, ki jim je kljub slabšemu drugemu delu omogočila drugo zmago v sezoni. V petih dvobojih s to švedsko ekipo je Krim tako še neporažen (dosegel je tretjo zmago).

Krimovke, ki so začele z vratarko Mišo Marinček, zunanjimi igralkami Elizabeth Omoregie, Tamaro Georgijev in Nino Jeriček, krilnima igralkama Polono Barić in Aneto Benko ter krožno napadalko Vesno Milanović Litre, so tekmo odlično odprle. Že v sedmi minuti so po zaporednih zadetkih Jeričkove povedle s 5:1. Sledil je kratek mrk, po katerem so se Švedinje približale na 6:5, toda nadaljevanje ljubljanske ekipe je ponudilo veliko užitkov navijačem. Tudi z domiselnimi akcijami so prebijale obrambo gostij in rešetale mrežo Sävehofa.

Prednost domačih je posledično (tudi o zaslugi obramb Marinčkove in zadetkih razpoložene Benkove) le naraščala in v 24. minuti znašala že velikanskih deset zadetkov, ko je zadela Mirjeta Bajramoska. S takšno razliko so krimovke tudi šle na glavni odmor.

Uvod drugega polčasa pa ni bil posrečen, v napadu ni več steklo, Švedinje pa so do 38. minute zaostanek prepolovile. Energični Bregar je reagiral z minuto odmora, malce pozneje v vrata poslal Sergejo Stefanišin, znova boljša obramba pa je ustavila nalet Švedinj. Ko pa je razpoložena Benkova v 53. minuti zadela za 29:22, pa je bil zmagovalec odločen. Kljub nekaj napakam so domače v zadnjih minutah namreč znale zadržati prednost.

Liga prvakinj, izidi:

Krim Mercator : Savehof 32:29 (20:10)

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.