Teniška igralka padla na testu, kriv naj bi bil spolni odnos

Foto: Profimedia
Foto: Profimedia
Mlada teniška igralka je razkrila razlog za pozitiven test.
Oglej si celoten članek

Dajana Jastremska prestavlja enega največjih upov ukrajinskega tenisa, a trenutno ne nastopa, saj je bila na začetku leta suspendirana zaradi pozitivnega dopinškega testa. Teniška igralka, ki bo jutri praznovala svoj 21. rojstni dan, je v svoji karieri že osvojila tri WTA turnirje, na računalniški lestvici pa se je najvišje prebila januarja lani, ko je že zasedala 21. mesto.

V tej sezoni je načrtovala preboj med najboljše na svetu, a je nato sledil pozitiven test, v njenem telesu so našli mesterolon. Po suspenzu je Ukrajinka izjavila, da se bo borila za svojo čast, saj ve, da ni jemala nedovoljenih substanc.

"V mojem urinu so našli zelo nizke vrednosti mesterolona. Glede na nizko koncentracijo in negativen vzorec dva tedna prej, sem dobila znanstveno potrditev, da je pozitiven rezultat možen zaradi kontaminacije. Bila sem še obveščena, da to substanco za zdravilo uporabljajo moški, ženkam pa ga odsvetujejo zaradi stranskih učinkov," je že pred časom dejala Ukrajinka, zdaj pa ponudila tudi razlago za pozitivni vzorec.

Foto: Profimedia Dajana Jastremska

Jastremska je prepričana, da je bila pozitivna, ker je substanco v njeno telo pri spolnem odnosu prenesel njen bivši partner. Slednji je to že zanikal in trdi, da to ni resnica, za komisijo, ki se ukvarja s tem primerom, pa je napisal tudi izjavo. Oče ukrajinske teniške igralke ga je sicer zaprosil za vzorec las za analizo, a je to zavrnil in ni več sodeloval z obrambom Jastremske.

Epilog primera naj bi bil znan pred koncem tega meseca.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 1

  • 10:54 15. Maj 2021.

    To substanco za ZDRAVILO ne uporablja nihče.. Bodibilderi pa za .......

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.