Teniška klasika v Baslu

Foto: EPA
Foto: EPA
V finalu teniškega turnirja serije 500 v Baslu se bosta pomerila večna rivala: Roger Federer in Rafael Nadal.
Oglej si celoten članek

Organizatorjem turnirja v Baslu se je izpolnila velika želja, saj se bosta v finalu zadnjega letošnjega turnirja serije 500 udarila Roger Federer in Rafael Nadal, ki sta pred vzponom Novaka Đokovića več let kraljevala na vrhu teniške lestvice ATP.

Nadal je v polfinalu s 6:5, 7:6(6) premagal Richarda Gasqueta, Federer pa je bil s 6:3, 6:4 boljši od Jacka Socka.

Večno rivalstvo, ki kljub zatonu obeh tenisačev še vedno generira ogromno zanimanja, se bo nadaljevalo v nedeljo, ko bosta odigrala že 34. medsebojni obračun.

Razmerje zmag in porazov govori v prid španskemu tenisaču (23-10), a Švicar je bil občutno uspešnejši na notranjih igriščih (4-1), kakršno je tudi na turnirju v Baslu.

Federer in Nadal se bosta pomerila prvič po januarju 2014, ko je na OP Avstralije v treh nizih slavil španski matador.

ATP 500, Basel, polfinale:

Rafael Nadal (Špa/3) : Richard Gasquet (Fra/5) 6:4, 7:6 (7)
Roger Federer (Švi/1) : Jack Sock (ZDA) 6:3, 6:4

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.