Teniška zvezdnica nepričakovano napovedala konec kariere

Foto: EPA
Foto: EPA
Teniška zvezdnica, med navijači večkrat izbrana za najbolj priljubljeno tenisačico na svetu, je končala s svojo športno kariero.
Oglej si celoten članek

Najuspešnejša poljska teniška igralka vseh časov, Agnieszka Radwanska, nekdanja finalistka odprtega prvenstva Velike Britanije v Wimbledonu, je danes sporočila, da pri 29. letih končuje športno kariero. Vzrok za takšno odločitev so zdravstvene težave.

"Danes, po 13 letih igranja tenisa na tekmovalni ravni, končujem mojo kariero. Na žalost ne morem več trenirati in igrati, kot sem lahko nekdaj. Moje telo ne dohaja mojih pričakovanj. Lopar sem obesila na klin in se poslovila od profesionalk, toda ne zapuščam tenisa," je na družbenem omrežju Facebook zapisala Radwanska in dodala, da je pripravljena na nove izzive.

Foto: EPA Agnieszka Radwanska, Singapur,

Poljakinja je na lestvici WTA julija 2012 zasedala drugo mesto, kar je bila njena najboljša uvrstitev v karieri. Tega leta je igrala v finalu Wimbledona, po treh nizih je morala premoč priznati Američanki Sereni Williams. Lani je imela precej zdravstvenih težav, v letošnji sezoni pa ni našla prave forme, zato je zdrsnila na 75. mesto. V vseh letih je zmagala 20 turnirjev serije WTA, leta 2015 tudi zaključnega.

Radwanska pa ni bila na teniških igrišč zgolj zelo uspešna, temveč tudi izjemno priljubljena, saj je bila kar rekordnih šestkrat izglasovana za najbolj priljubljeno teniško igralko na svetu.

Foto: Twitter Agnieszka Radwanska Sports Illustrated

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 1

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.