Teniški velikan predčasno zapušča OP Francije

Foto: Profimedia
Foto: Profimedia
Federer predčasno zapušča Pariz.
Oglej si celoten članek

Švicarski teniški as Roger Federer se na pariškem grand slam turnirju v Parizu ne bo več boril za skupno zmago, čeprav se je po treh zmagah uvrstil v četrti krog, kjer pa je dvoboj Italijanu Matteu Berretiniju predal brez boja.

"Po posvetu z mojo ekipo smo se odločili, da zapustimo turnir. Po dveh operacijah kolena in enoletni rehabilitaciji mi ne preostane drugega, kot da prisluhnim svojemu telesu in da ne pretiravam na moji poti povratka. Navdušen sem, da sem lahko odigral tri dvoboje, saj ni lepšega občutka, kot biti ponovno na igrišču," je sporočil 39-letni Švicar, ki se bo zdaj raje kot igri posvetil treningom pred sezono turnirjev na travnatih podlagah.

Za Federerjem je bil sicer zelo uspešen turnir, na katerem je najprej v treh nizih premagal Denisa Istomina, nato je dovolil zgolj en set hrvaškemu šampionu Marinu Čiliću, za pravo lepotico pa je poskrbel v svojem zadnjem krogu, ko je po skoraj štirih urah igre v izjemno napetem obračunu uspel s 3:1 (7:6(5), 6:7(3), 7:6(4), 7:5) izločiti Dominika Koepferja.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 1

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.