Tepeš stopnjuje formo

Foto: Profimedia Jurij Tepeš
Med najboljšo dvajseterico so se uvrstili štirje orli.
Oglej si celoten članek

Na drugi tekmi poletne velike nagrade v smučarskih skokih v japonski Hakubi je bil pod žarometi najboljši Slovenec Jurij Tepeš, ki je osvojil peto mesto. Tudi na drugi tekmi v Hakubi je znova zelo zanesljivo slavil domačin Ryoyu Kobayashi s skupno 287,9 točkami.

Na drugo mesto se je prebil Rus Jevgenij Klimov z 271,9 točkami, drugi je bil tudi na petkovi preizkušnji, s tem pa je prevzel tudi vodstvo v skupnem seštevku poletne velike nagrade. Tretji je bil Avstrijec Daniel Huber z 269,8 točkami.

Po prvi seriji je bil od četverice Slovencev tokrat najvišje Tepeš na petem mestu s 128 metri ter 128,5 točkami. Jaka Hvala, najboljši Slovenec v petek, je zasedal 16. mesto s 119 metri ter 114,9 točkami, tik za njim je bil Robert Kranjec s 119,5 metri in 113,6 točkami, 20. je bil Tomaž Naglič s 121,5 metra in 110,6 točkami.

Po prvi seriji je vodil včerajšnji zmagovalec Kobayashi s 145,7 točkami pred Kanadčanom Mackenziejem Boydom-Clowesom in rojakom Daikijem Itom.

V finalni seriji je Naglič s 127 metri ter skupno 232,9 točkami napredoval na 17. mesto. Kranjec je s 115 metri ter z 221,6 točkami zaokrožil najboljšo dvajseterico. Na rob petnajsterice je skočil Hvala, ki je v finalu pristal pri 122,5 metrih, zbral pa je 237,6 točk. Tepeš je v finalu skočil 130 metrov, s skupno 263,9 točkami pa je zadržal visoko peto mesto na sedmi letošnji tekmi poletne velike nagrade.

Poletna velika nagrada se bo nadaljevala čez dva tedna v ruskem Čajkovskem. Do konca poletne sezone je še pet tekem. Poletna velika nagrada na umetnih skakalnicah se bo končala 3. oktobra v Klingenthalu.

Najboljši Slovenec v skupnem seštevku poletne velikega nagrade je Timi Zajc na devetem mestu. Tepeš je 22., Hvala 30.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.