Teroristov brat do zlata

Foto: EPA
Foto: EPA
Brat enega izmed samomoriliskih napadalcev v Bruslju je postal evropski prvak.
Oglej si celoten članek

Mourad Laachraoui je postal evropski prvak v taekwondoju, najboljši je bil v kategoriji do 54 kilogramov. V finalu je za zlato kolajno premagal 18-letnega Španca Jesusa Tortoso z rezultatom 6:3.

V zmagovalčevi družini so se sicer letos spopadli s tragedijo, Mouradov starejši brat Najim Laachraoui je bil namreč eden od samomorilskih napadalcev ob bombnih napadih v Bruslju. Ti so 21-letnega borca, ki bo nastopil tudi na olimpijskih igrah v Rio de Janeiru, "prestrašili in užalostili", nihče iz družine pa o Najimu ni slišal nič od leta 2013.

Najim je bil eden izmed dvojice, ki sta se 22. marca razstrelila na bruseljskem letališču Zaventem, tretja eksplozija pa je odjeknila na metro postaji v mestu. Ubitih je bilo 32 oseb. Najim naj bi bil vpleten tudi v novembrski pokol v Parizu, ko je življenje izgubilo 130 ljudi.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.