Terpstra ubral zmagovalno taktiko

Foto: EPA
Foto: EPA
Norvežan Edwald Boasson Hagen (Dimension Data) je zmagovalec sedme, zadnje etape kolesarske dirke Eneco Tour s ciljem v belgijskem Geraardsbergnu, podobno belgijskim klasikam, je dobil v sprintu manjše skupine, v katerem je bil hitrejši od Nizozemca Nikija Terpstre (Etixx QuickStep), ki pa je postal skupni zmagovalec dirke.
Oglej si celoten članek

Zadnje dejanje dirke po državah Beneluksa je potekalo na belgijskih kockah in imelo lastnosti prave drame. Ni manjkalo ne napadov najboljših ne padcev - zadnji del etape s 17 manjšimi vzponi je motil dež, med drugimi je moral zaradi padca odstopiti vodilni po šestih etapah Avstralec Rohan Dennis.

To je najbolje izkoristil Niki Terptsra, ki je v taktičnem boju ostal v ospredju še z dvema kolesarjema, poleg zmagovalca Edwalda Boassona Hagena je bil v skupini še tretjeuvrščeni domačin Oliver Naesen, na koncu pa si nabral dovolj veliko prednost, da se je s skupno petega mesta prebil na prvo.

Na drugem mestu je z zaostankom 31 sekund dirko - na njej je pred in tudi med zadnjo etapo odstopilo veliko število tekmovalcev, predvsem sprinterjev - končal Naesen, na tretje mesto pa se je z zaostankom minute in 30 sekund uvrstil Slovak Peter Sagan, ki je tako kot še mnogi drugi favorizirani kolesarji v etapi poskušal vse, da bi v cilj prišel z najboljšimi, a mu to tokrat ni uspelo.

To tokrat ni uspelo niti slovenskim kolesarjem, ki po sobotni zmagi Luke Pibernika danes niso bili med najboljšimi.

Eneco Tour, 7. etapa:

1. Edvald Boasson Hagen (Nor/Dimension Data 4:03:27
2. Niki Terpstra (Niz/Etixx-Quick-Step) +0:02
3. Oliver Naesen (Bel/IAM Cycling) isti čas
4. Tom Dumoulin (Niz/Giant-Alpecin) 0:43
5. Greg Van Avermaet (Bel/BMC Racing Team) isti čas
...
25. Luka Mezgec (Slo/Orica BikeExchange) 1:50
38. Primož Roglič (Slo/LottoNl-Jumbo) 1:59
58. Luka Pibernik (Slo/Lampre-Merida) 7:01
odstop: Borut Božič (Cofidis), Marko Kump (Lampre-Merida)
...

Skupni vrstni red:  

1. Niki Terpstra (Niz/Etixx-Quick-Step) 22:43:26
2. Oliver Naesen (Bel/IAM Cycling) +0:31
3. Peter Sagan (Slk/Tinkoff) 1:00
4. Greg Van Avermaet (Bel/BMC Racing Team) 1:02
5. Jos Van Emden (Niz/LottoNl-Jumbo) 1:03
...
18. Primož Roglič (Slo/LottoNl Jumbo) 2:25
45. Luka Mezgec (Slo/Orica BikeExchange) 5:16
64. Luka Pibernik (Slo/Lampre-Merida) 10:35
...

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.