Tesen poraz pri evropskih prvakinjah

Foto: Profimedia
Foto: Profimedias
Rokometašice Krima Mercatorja so v 5. krogu glavnega dela lige prvakinj izgubile v gosteh pri CSM Bukarešti s 26:28 (12:14) in tako realno izgubile možnosti za napredovanje v četrtfinale.
Oglej si celoten članek

Ljubljančanke so s porazom proti Bukarešti praktično izgubile možnosti za preboj v četrtfinale. Teoretične sicer obstajajo, a bi morale na zadnji tekmi in ob porazu Midtjyllanda v tem krogu Danke premagati za deset zadetkov. Na današnji tekmi so sicer nudile dober odpor evropskim prvakinjam, a na koncu ostale brez potrebnih točk.

Tekmo so Romunke dobro začele in hitro povedle s 3:0. Krimovke pa se niso pustile in so v nadaljevanju držale priključek s favorizirano ekipo. Med drugim je v 20. minuti povratnica po poškodbi Elizabeth Omoregie izenačila na 9:9. Romunke so zatem poskrbele za nov nalet, zadele nekaj golov zaporedoma, v 26. minuti pa prvič na tekmi povedle za štiri zadetke (14:10). Do konca polčasa so izbranke Uroša Bregarja vendarle ohranile upe in na glavni odmor šle le z dvema zadetkoma zaostanka.

V uvodu drugega polčasa so se Ljubljančanke približale na zgolj zadetek (16:15, 17:16), v 39. minuti pa so izid izenačile z golom Nine Jeriček. Še več, v 43. minuti je Alja Koren zadela za prvo vodstvo krimovk (19:20), Ines Amon pa je v 45. minuti poskrbela za 22:20. A tega naleta niso znale izkoristiti, gostiteljice so naredile delni izid 6:0 in prišle znova do zanesljive prednosti, v 53. minuti so tako vodile s 26:22. To pa je bila tudi prednost, ki je zadostovala za romunsko zmago.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.