Težave Avstrijcev! Olimpijski prvak poškodovan, en skakalec končal kariero

Foto: Profimedia
Foto: Profimedia
Avstrijska reprezentanca v smučarskih skokih je v enem dnevu izgubila dva svoja člana, saj gre eden na prisilni počitek zaradi poškodbe, drugi pa je zaključil svojo športno pot.
Oglej si celoten članek

Iz avstrijske smučarsko skakalne reprezentance so sporočili, da bo olimpijski prvak z ekipne tekme v Pekingu Daniel Huber moral počivati več tednov, potem ko si je poškodoval desno koleno. Odlični Avstrijec bo poizkušal poškodbo zaceliti brez operativnega posega.

Težave s kolenom so se prvič pojavile tekom avstrijskih priprav v Planici, vse skupaj pa se je poslabšalo po tekmi poletne velike nagrade v romunskem Rasnovu.

Foto: Profimedia Daniel Huber

Huber je namreč odlično nastopil v prvi seriji, po kateri je zasedal tretje mesto. Nato pa se nepričakovano ni pojavil na zaletišču druge serije. Iz avstrijske reprezentance so sporočili, da so se težave s kolenom po pristanku v prvi seriji še okrepile.

Zdaj pa je nekaj dni po romunski preizkušnji že jasno, da so težave tako hude, da bo moral Huber zapustiti skakalni tabor Avstrije, saj so mu zdravniki po številnih pregledih predpisali mirovanje ter nekajtedenski popolni premor brez treningov. Tako skakalcu ne bo potrebno na operacijo.

Zaenkrat datum njegove vrnitve še ni znan, potem ko se je v njegovem desnem kolenu odlomil manjši del hrustanca. Zaenkrat v avstrijskem taboru omenjajo zgolj večtedensko terapijo in rehabilitacijo.

Foto: Profimedia Daniel Huber

Poškodba za Huberja ne bi mogla priti ob bolj neprimernem času, saj je na poletni veliki nagradi dokazal, da je uspel obdržati odlično formo iz lanske, zanj daleč najboljše sezone do sedaj.

Potem ko je bil v prejšnjih letih že dvakrat član ekipe, ki je na svetovnem prvenstvu osvojila srebro, je minulo sezono osvojil še zlato medaljo na ekipni tekmi olimpijskih iger, prav tako pa je dosegel tudi svojo prvo zmago v svetovnem pokalu, ko je dobil tekmo novoletne turneje v Bischoefshofnu. Skupni seštevek svetovnega pokala je končal na 11. mestu.

 

Markus Schiffner končal kariero

Avstrijska reprezentanca je tako v zelo kratkem času izgubila kar dva skakalca, saj poleg poškodovanega Huberja ne bo mogla računati niti na Markusa Schiffnerja, ki je pri tridesetih letih končal svojo športno pot.

Svojo nenadno odločitev, pred dvema tednoma je namreč še osvajal točke v celinskem pokalu, je sporočil preko socialnih omrežij: "Končal sem. Čas je za slovo."

"Danes je zame poseben dan, zapuščam aktivno kariero smučarskih skokov. Morda je to nenavaden čas, a zame je to ravno pravi trenutek. Neizmerno sem hvaležen za vse, kar sem uspel doseči in izkusiti. Še posebej me veseli, da sem uspel skleniti številna nova prijateljstva na tej posebni poti."

"Ampak zdaj je čas, da naredim nekaj novega. Veselim se že tega novega izziva in hkrati tudi tega, da bom lahko več časa preživel s svojo družino."

"Hvala mojim trenerjem in sotekmovalcem za ta čudovit čas ter velika hvala mojim sponzorjem, opremljevalcem, podpornikom in seveda moji družini – brez vas nič od tega ne bi bilo mogoče."

Schiffner tekom svoje kariere sicer ni imel veliko uspehov na posamičnih tekmah, a je bil nekaj časa zelo pomemben člen reprezentance na ekipnih tekmah. Leta 2017 v Oslu je tako skupaj s sotekmovalci dosegel svojo edino zmago v svetovnem pokalu. Leta 2021 pa je bil v Planici del ekipe, ki je končala na tretjem mestu. Na posamičnih tekmah svetovnega pokala bo njegov najboljši dosežek ostalo deseto mesto.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.