Težave na Jamajki: odpadel še Carter

Foto: EPA
Foto: EPA
Jamajški sprinter Nesta Carter je odpovedal nastop na mitingu v Luzernu. Uradni razlog je poškodba, čeprav se je namigovalo, da je Carter med dopinškimi grešniki.
Oglej si celoten članek

Organizatorji mednarodnega atletskega mitinga v Luzernu so sporočili, da je jamajški sprinter Nesta Carter, to sezono drugi najhitrejši človek na svetu na 100-metrski razdalji, danes zaradi poškodbe stegenske mišice odpovedal nastop na mitingu. Ime olimpijskega prvaka z jamajško štafeto se je te dni pojavljalo tudi v povezavi z dopingom.

Carter je bil član jamajške zmagovite štafete 4 x 100 m z olimpijskih iger v Londonu, te dni, ko sta se v središču dopinške afere znašla Američan Tyson Gay in Jamajčan Asafa Powell, ki sta bila pozitivna na dopinških testih, pa se je v medijih velikokrat pojavljalo tudi njegovo ime. Po neuradnih informacijah naj bi bil Carter eden od peterice, ki je bila junija pozitivna na jamajškem državnem prvenstvu.

V soboto odtekel izjemno

Carter, član jamajške zlate štafete 4 x 100 m na igrah 2012 v Londonu in 2008 v Pekingu, je minulo soboto v Madridu na svetovnem izzivu Mednarodne atletske zveze (IAAF) na 100 metrov tekel izjemnih 9,87 sekunde, danes pa je odpovedal nastop v Luzernu zaradi poškodbe.

Danes je nastop na avgustovskem svetovnem prvenstvu v Moskvi že odpovedal še en jamajški zvezdnik, branilec naslova svetovnega prvaka na 100 m Yohan Blake. Razlog ni doping, temveč poškodba vezi v podkolenskem zgibu, ki 23-letnega Blaka muči že od aprila.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.