Težave pri Dallasu so prevelike, Mavericks brez tekme

Foto: Profimedia
Foto: Profimedia
Zaradi precejšnjega števila okužb in izolacij je Dallas ostal brez tekme.
Oglej si celoten članek

Košarkarji Dallasa bi morali ponoči gostiti New Orleans Pelicans, vendar je tekma prestavljena. V teksaški zasedbi imajo namreč precejšnje težave zaradi epidemije koronavirusa.

Glavni trener Rick Carlisle je v zadnjih dneh tako izgubil kopico igralcev, ki so morali v izolacijo. Na zadnjem obračunu, ki so ga Luka Dončić in kolegi sicer dobili proti Orlandu, so že manjkali Dorian Finney-Smith, Jalen Brunson in Josh Richardson, ki so morali po gostovanju ostati v Denverju, po zmagi nad Magic pa je slabo novico izvedel še Maxi Kleber. Mavericks so bili prisiljeni v zaprtje svoje trening dvorane.

Zdaj naj bi nov košarkar oddal pozitiven test, v izolacijo je zaradi stikov z njim moralo še nekaj igralcev, Mavericks pa tako naj ne bi imeli na voljo predpisanih osmih košarkarjev, ki jih po sprejetih predpisih lige potrebujejo za tekmo. Pri vodstvu lige so se ob številnih okužbah, prav v Teksasu je eno največjih žarišč epidemije, zdaj odločili, da se dvoboj s Pelikani ne bo odigral.

Že dan prej je bila odpovedana tekma med Miamijem in Bostonom, slednji bo ostal tudi brez sredinega dvoboja s Chicagom.

V ligi so že napovedali, da se bodo v prihodnjih dneh pogovorili o zdravstvenih in varnostnih protokolih ter morebiti predlagali tudi spremembe. Nekateri napovedujejo, da bi lahko sledila prekinitev in po premoru novo igranje na izbrani lokaciji v mehurčku.

Pri ESPN so sicer zpisali, da do prekinitve ne bo prišlo, uvedle naj bi se nove omejitve, ki naj bi veljale na treningih, ob ogrevanju pred tekmami, omejili naj bi tudi druženje košarkarjev pred in po dvoboju, obvezno bo nošenje mask v dvoranah...

 

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.