Težave s srcem usodne za 27-letnika

Foto: EPA
Foto: EPA
Pri sedemindvajsetih letih je umrl nekdanji nogometaš Mitchell Cole. Anglež se je sicer prav zaradi težav s srcem že februarja poslovil od profesionalnega športa.
Oglej si celoten članek

Foto: EPA fabrice muamba Mitchell Cole je svojo kariero začel pri West Ham Unitedu. Nato se je preselil k Grays Athleticu, leta 2005 pa je postal član Southend Uniteda, za katerega je zbral 33 nastopov. Kariero, ki jo je moral zaradi zdravstvenih težav končati februarja, je zaključil pri Arlesey Townu. ''Pravkar smo izvedeli žalostno novico, da nas je zapustil Mitchell Cole. Sožalje njegovi družini,'' so zapisali pri angleškem drugoligašu. Oglasili so se tudi pri angleški nogometni zvezi. ''Užaloščeni smo ob izgubi 27-letnega Micthella Colea. Sožalje njegovim prijateljem in družini,'' so zapisali.

Cole, ki je bil poročen s sestro angleškega reprezentanta Joea Colea, je lani zatrdil, da bi z nadaljnjim igranjem nogometa tvegal svoje življenje. ''Vsako leto nekaj igralcev umre zaradi tega. Strokovnjaki so mi povedali, da imam vsak dan en odstotek možnosti, da umrem, ob športni aktivnosti pa je možnost štirikrat večja. Ko so mi povedali številko in pokazali sliko mojega srca, me je močno pretreslo,'' je lani povedal Cole. Direktor Arleseya Garry King je povedal, da je Colea k slovesu prepričal srčni zastoj vezista Boltona Fabrice Muamba, ki se je prav tako že upokojil.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.