Težave s srcem Van Bastna oddaljile od klopi

Foto: Žurnal24
Foto: Žurnal24 main
Nizozemski nogometni strokovnjak Marco van Basten ne bo več trener prvoligaša AZ Alkmaarja. Za odstop se je 49-letnik odločil zaradi težav s srcem.
Oglej si celoten članek

Nekdanji najboljši nogometaš na svetu je AZ Alkmaar prevzel pred dvema mesecema. Konec avgusta si je Marco van Basten vzel nekaj prostih dni, zdaj pa se je po pogovorih z zdravniki odločil, da ne bo več trener nizozemskega kluba. Nizozemski mediji poročajo, da ima nekdanji napadalec Ajaxa in Milana srčno aritmijo. Moštvo bo do nadaljnjega vodil njegov pomočnik Alex Pastoor.

Kariero končal pri 28 letih

Van Basten je leta 1988 z Nizozemsko osvojil evropsko prvenstvo. Na turnirju je dosegel pet golov in bil izbran za najboljšega igralca prvenstva. V dresu Ajaxa je trikrat osvojil naslov nizozemskega prvaka. Z Milanom je bil trikrat najboljši v elitni italijanski ligi, dvakrat pa je slavil tudi v Ligi prvakov.

Leta 1992 je bil izbran za najboljšega nogometaša po izboru Mednarodne nogometne zveze, trikrat pa je dobil nagrado za najboljšega evropskega nogometaša. Igralsko kariero je končal pri 28 letih zaradi težke poškodbe gležnja. Kot trener je sedel na klopi nizozemske reprezentance, Ajaxa in Heerenveena.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.