Težka naloga pred povratno tekmo

Foto: Žurnal24 Ermin Raković ostaja interblockovec še dve leti.
Nogometaši Interblocka so v prvi tekmi tretjega kola kvalifikacij za nastop v evropski ligi z 2:0 izgubili na gostovanju pri Metalurgu iz Donjecka. Crvena zvezda klonila proti Dinamu iz Tbilisija.
Oglej si celoten članek
 

Prve tekme tretjega predkola evropske lige

VSI REZULTATI!

Po sredinih kvalifikacijah za nastop v Ligi prvakov in po zmagi Maribora nad Zürichom se je v boj za nastop v evropski ligi podal drugi slovenski predstavnik v evropskih tekmovanjih Interblock . Interblock je v Donjeck odpotoval močno oslabljen, saj so manjkali Robert Berič , Antonio Delamea Mlinar , Blaž Božič , Amer Jukan , Vladimir Milenković in Luka Majcen . Kljub ohrabrujočim besedam trenerskega štaba pred dvobojem pa se ni izšlo po željah (spet) dokaj nenevarnih Ljubljančanov, saj so v vsakem polčasu dobili po en gol in jih tako na povratni tekmi čaka kar zahtevno delo za preboj v nadaljevanje tekmovanja. Prvič se je mreža nogometašev iz Šiške zatresla v 20. minuti, ko je s prostega strela mojstrsko zadel vezist Aleksej Godin . To je bil tudi izid prvega polčasa. V drugem so gostitelji zadeli že po petih minutah igre. Musawengosi Mguni je lepo preigraval v kazenskem prostoru Interblocka, podal do Kingsleyja Ekeha , ki ga je s prekrškom na tla spravil Danijel Brezič, in sodnik Robert Malek s Poljske je pokazal na najstrožjo kazen. Z enajstih metrov je Matjaža Rozmana ugnal Mario Sergio . Varovanci Igorja Benedejčiča niso imeli pravih priložnosti za dosego zadetka, medtem ko so Ukrajinci napadali praktično skozi celotno srečanje. Povratna tekma bo čez teden dni v Domžalah.

Roma se je mučila, HSV suvereno
Kot prvi so srečanje tretjega predkola odigrali nogometaši Dinama iz Tbilisija in Crvene zvezde . Krvniki Rudarja iz Velenja so bili na gostovanju v Gruziji poraženi z 2:0. Za zmago gostiteljev sta poskrbela Georgij Merabašvili in Levan Khmaladze . Beograjčani so se tako pred povratnim srečanjem na Marakani znašli v zelo nezavidljivem položaju. Svojo nalogo je suvereno opravil Hamburg , ki je s 4:0 v gosteh ugnal Randers . Več težav pa so imeli nogometaši Rome . Ti so s težavo strli odpor Genta . Belgijci so na olimpijskem stadionu v Rimu celo povedli, nato pa so Philippe Mexes , Francesco Totti in Mirko Vučinić stvari postavili na svoje mesto.

Evropska liga, prve tekma tretjega predkola:


Metalurg Donjeck : Interblock 2:0 (1:0)
Godin (20), Sergio (50/ 11m)

Ostali zanimivi izidi:

Athletic Bilbao : Young Boys Bern 0:1 (0:1)
Randers : Hamburger SV 0:4 (0:2)
Fenerbahce Carigrad : Honved Budipešta 5:1 (3:0)
Žilina : Hajduk Split 1:1 (0:0)
PSV Eindhoven : Černo more Varna 1:0 (0:0)
Roma : Gent 3:1 (0:1)
Aberdeen : Sigma Olomouc 1:5 (1:1)
Helsingborgs : Sarajevo 2:1 (1:1)
Dinamo Tbilisi : Crvena zvezda 2:0 (1:0)
Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.