Goran Dragić: Še zdaj slabo spim zaradi tega ...

Foto: Profimedia
Foto: Profimedia
"Poraz s Poljsko je težji z mentalnega stališča predvsem zaradi načina, kako smo izgubili, fizično se počutim odlično," je pred novo NBA sezono izjavil Goran Dragić.
Oglej si celoten članek

Goran Dragić bo v prihajajoči NBA sezoni nosil dres moštva Chicago Bulls. Na 'dnevu za medije', ki je obvezen za vse ekipe in vse košarkarje, v primeru neudeležbe sledi finančna kazen, je kapetan slovenske reprezentance med drugim spregovoril o svojih pričakovanjih za sezono, pa tudi o svojem nastopu na EuroBasketu.

"Če bo ekipa potrebovala, sem lahko glasen v garderobi, lahko sem iskra, ki v igro vstopi s klopi... Sem v tem obdobju svoje kariere, ko sem vesel, da lahko naredim karkoli se že pričakuje od mene. Vesel sem, da sem del tega moštva in komaj čakam, da se sezona začne," je zbranim medijem dejal Dragić.

Hitro je dobil vprašanje, kaj ga pri 36-ih letih še žene naprej. "To je lahko odgovoriti. Vsak košarkar si želi osvojiti prvenstvo, enako je tudi z mano. Bil sem že blizu z Miamijem, vendar sem se v finalu poškodoval. Še do današnjega dne slabo spim zaradi tega. Želim se vrniti v finale in še vedno imam to lakoto po uspehu. Počutim se dobro in zdravo, sem star 36 let, nisem več najmlajši, a strast je še prisotna. To je najpomembneje."

O pogovorih z Dallasom je dejal: "Do njih je prišlo, a nikoli nisem bil blizu temu, da bi podpisal za njih."

Nato so prišla na vrsto vprašanja o evropskem prvenstvu. "Bilo je težko, pravzaprav sem se reprezentančno že upokojil pred petimi leti, a sem nato dobil klice s strani Luke Dončića in Radoslava Nesterovića, ki sta dejala, da me izbrana vrsta potrebuje. Malce sem dvomil, a sem si nato dejal, da sem v dresu reprezentance vselej igral dobro. Fizično sem se počutil dobro, prvič sem tudi zaigral brez opornice. Bilo je izjemno, edina težava je v tem, da sem načrtoval osvojitev kolajne, vendar nam ni uspelo. Izpad je bil zelo težak. A je, kar je." 

Pri Chicagu sicer niso imeli pripomb na njegovo igranje v reprezentančnem dresu: "Samo vprašan sem bil, če bom igral, nato ni bilo nikakršne rezprave. Razumem, da je vsaka franšiza zaskrbljena za igralce, ki podpišejo pogodbo in imajo pred sabo dolgo poletje. Za mednarodnega igralca je težko, če se odloči, da ne bo igral za izbrano vrsto in se nato vrne domov; ko hodiš po ulici in te navijači sprašujejo, zakaj ne igraš, če že imaš dovolj denarja... To je težko. Nikoli nisem bil takšen, da bi igral za reprezentanco samo zato, ker bi moral, ampak tudi zato, ker je bila to odlična priprava na NBA sezono."

"Poraz s Poljsko je težji z mentalnega stališča predvsem zaradi načina, kako smo izgubili, fizično pa se počutim odlično," je še zaključil Gogi.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.