"Težko nas bo kdo premagal"

Foto: Žurnal24 Gorana Dragića bomo še velikokrat videli v slovenskem dresu. (Foto: Pixsell)
Goran Dragić je tudi proti Avstraliji dokazal, da je eden od stebrov slovenske reprezentance. Tako kot vsi soigralci tudi on verjame, da Slovenija na prvenstvu še ni rekla zadnje.
Oglej si celoten članek

Zgodovinska uvrstitev v četrtfinale je tu. Kakšni so prvi občutki?
Fenomenalno! En mesec smo trdo delali, da smo prišli do tega uspeha. Tokrat smo igrali res odlično. Homogeno v obrambi, v prvi četrtini smo jim dovolili samo osem točk. Če bomo tako igrali še naprej, nas bo zelo težko kdo premagal. Dobro se bomo pripravili na naslednjega tekmeca!

Tekme na izpadanje so ponavadi izenačene, Slovenija pa je tokrat delovala zelo sproščeno. Zadeli ste kar 16 trojk. Kako to?
Ha ha, morda zato, ker smo imeli en dan prosto. Ogledali smo si bazar, spočili misli. Potem pa smo bili na večernem treningu maksimalno zbrani, trenerski štab je odlično opravil svoje delo in nas temeljito pripravil na Avstralce.

Po začetnem vodstvu z 12:0 ste gladko dobili tekmo. Vas je tak začetek kaj presenetil?
Morda je bilo to malce presenetljivo. Vse tekme na tem prvenstvu smo začeli slabo. Tokrat pa smo odigrali super, vsako minuto. Vsi fantje znamo igrati. Če bomo še naprej tako homogeni, nas nihče ne more premagati.

V sredo vas v četrtfinalu čakajo domačini. Kaj napovedujete?
Četrtfinale je bil naš prvi cilj, ampak če zdaj pogledamo, v kakšni formi smo, kako dobro igramo ... Mislim, da lahko premagamo tudi Turke. Lani smo jih na evropskem prvenstvu že. Tokrat igrajo pred svojim občinstvom. Težko bo, treba je garati v obrambi, potem je vse možno!

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.