The Dog prehitel Utrošo

Foto: Žurnal24 Lemmy Krušič in Anže Egart sta minulo soboto v Trbovljah poskrbela za odlično bo Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24
Bor Bratovž kljub neaktivnosti še naprej ostaja vladar Žurnalove MMA TOP 10 lestvice. Lemmy Krušič - The Dog je na tretjem mestu prehitel Miho Utrošo. Največji skok napravil Tomaž Simonič.
Oglej si celoten članek

Na zurnalu24.si bomo odslej sredi vsakega meseca objavili lestvico najboljših 10 slovenskih MMA (mešane borilne veščine) borcev. Razloga za to sta dva. Prvi je, da je ta šport v izjemnem porastu, zanimanje javnosti je vedno večje. Drugi pa je, da bi imeli na enem mestu pregled nad dosežki slovenskih borcev v zadnjem času.

Izbor je stvar uredniške presoje, nanj pa bosta vplivala izključno dva kriterija. Vsak mesec bomo za kriterij vzeli borbe zadnjih šestih mesecev in težavnost borbe oziroma nasprotnika. Prav borba v zadnjih šestih mesecih je bila tudi pogoj, da se je borec uvrstil na našo lestvico, saj želimo, da bi bila čim bolj aktualna. Če borec več kot pol leta ne bo imel profesionalnega obračuna, se bo z lestvice samodejno  poslovil. Seveda bo pri vsakem borcu tudi kratka obrazložitev in skupno razmerje zmag in porazov v njegovi karieri. Spremljali bomo samo profesionalne borce. Zaradi premajhnega števila borcev bomo objavljali enotno lestvico in ne po težnostnih kategorijah, kot to običajno počnejo v tujini.

Tako boste poznavalci takoj opazili, da na lestvici ni imen, kot so Marko Drmonjič, Dalibor Anastasov, Tomi Cestnik in drugih. Brez skrbi, prav vsi so v našem registru, a v zadnjih šestih mesecih niso imeli borbe, zato se na lestvico niso mogli uvrstiti, kar pa se lahko spremeni že naslednji mesec.

Vse predloge, graje in mnenja sprejemamo na e-mail: sport@zurnal24.si.

Žurnalova lestvica MMA TOP 10, 15. februar 2011:

1. Bor Bratovž, rezultati v zadnjih šestih mesecih (1 zmaga-0 porazov-0 neodločenih izidov)
Bor Bratovž ostaja številka ena Žurnalove MMA TOP 10 lestvice, čeprav se od decemberske zmage na WFC 12 proti Italijanu Marcu Velleiu ni boril. V letu 2011 naj bi predvidoma petkrat stopil v ring. Veliko si obetamo predvsem od njegove borbe proti Marku Drmonjiču na WFC 14 sredi letošnjega leta. Vsekakor se nadejamo, da bo Bor že v kratkem spet stopil v ring in podaljšal niz nepremagljivosti.

Skupaj v karieri: 2 zmagi, 1 poraz, 0 neodločenih rezultatov.

2. Bojan Kosednar (0-1-0)
Tudi tik pod vrhom ni sprememb. Bojan Kosednar ostaja na drugem mestu. Edini slovenski borec z nastopom na Japonskem se je lanskega oktobra po dveletni odsotnosti vrnil v ring. Na Poljskem je sicer izgubil proti domačinu Marcinu Heldu, vendar kljub temu pristal na drugem mestu, saj je pokazal odlično predstavo proti izjemno kakovostnemu nasprotniku in kaj lahko vpisal sedmo profesionalno zmago. Naj še zapišemo, da Held velja za čudežnega dečka poljskega MMA (10 zmag in le en poraz). Želvo prva borba v letošnjem letu čaka že prihodnjo nedeljo, ko se bo na Dunaju pomeril s Tamerlanom Burujevim.

Skupaj v karieri: 6 zmag, 4 porazi, 0 neodločenih rezultatov.

3. Lemmy Krušič – The Dog (2-0-0)
Veliki talent slovenskega MMA-ja Lemmy Krušič je minulo soboto na Adrenalin Free Fight Challengeu v Trbovljah proti Anžetu Egartu vpisal drugo zaporedno in skupno že četrto zmago v karieri. Na Žurnalovi MMA TOP 10 lestvici pa je po zaslugi novega uspeha skočil na tretje mesto in prehitel Miho Utrošo. The Dog se je moral za zmago v Trbovljah pošteno potruditi, saj se mu je debitant Egart upiral vse tri runde. Krušič je ob zaključku lanskega leta na premiernem borilnem spektaklu Grom Fighting Championship (GFC) spremagal Luko Žeželića. Tako kot Kosednar naj bi se tudi Krušič prihodnjo nedeljo boril na Dunaju (Jakob Pishtako Poschner).

Skupaj v karieri: 5 zmag, 1 poraz, 0 neodločenih izidov.

4. Miha Utroša (1-0-0)
Ljubljančan je v primerjavi s prvima dvema lestvicama izgubil eno mesto, potem ko ga je prehitel Krušič. Utroša se je proti koncu lanskega leta na GFC  poigral s Hrvatom Renejem Pavićem in se mu oddolžil za poraz pred enim letom (stand-up).

Skupaj v karieri: 3 zmage, 1 poraz, 0 neodločenih izidov.

5. Tomaž Simonič (1-1-0)
Nekdanji odlični K-1 borec je napravil daleč največji skok na tokratni lestvici. Simonič je na peto mesto napredoval po zaslugi zanesljive zmag na Adrenalin Free Fight Challengeu v Trbovljah, ko je že pred koncem prve runde premagal Stefana Stankovića. Član Combat Academy iz Ljubljane je ognjeni krst v svetu MMA doživel na sosednjem Hrvaškem na spektaklu pod imenom "Figth in the West", kjer je po sodniški odločitvi izgubil proti domačinu Marku Šintiću.

Skupaj v karieri: 1 zmaga, 1 poraz, 0 neodločenih izidov.

6. Jure Smerdelj (1-1-0)
Smerdelj je naslednji, ki je nastopil na Adrenalin Free Fight Challengeu. Na žalost svojih navijačev mu je Nemanja Milošević predvsem zaradi lastne napake zadal prvi profesionalni poraz. V primerjavi s prejšnjo lestvico je Smerdelj, ki je prvo in do sedaj edino zmago vpisal na premiernem borilnem spektaklu GFC, kjer je bil po sodniški odločitvi boljši od Aljoše Martinčiča, izgubil eno mesto.

Skupaj v karieri: 1 zmaga, 1 poraz, 0 neodločenih izidov.

7. Primož Vrbinc (1-1-0)
Vrbinc je letos že vpisal nastop. V Milanu je proti domačinu Davidu Moriniju po nokavtu izgubil v prvi rundi. Zaradi skoka Simoniča je izgubil eno mesto. Vrbinc je na GFC doživel zmagoviti krst v svetu profesionalizma. V eni najatraktivnejših borb večera je v drugi rundi s tehničnim nokavtom premagal nekoliko bolj izkušenega Luko Čoža.

Skupaj v karieri: 1 zmaga, 1 poraz, 0 neodločenih izidov.

8. Luka Čož (0-1-0)
Tudi Čož je tako kot Vrbinc zaradi skoka Simoniča izgubil eno mesto. Čož je na GFC izgubil proti Vrbincu.

Skupaj v karieri: 1 zmaga, 2 poraza, 0 neodločenih izidov.

9. Edvin Ramdedović (0-1-0)
Ob Vrbincu je v Milanu nastopil tudi Ramdedović in tudi on se je domov vrnil s sklonjeno glavo, saj je izgubil proti Alexu Celottu. Za Edvina je bil to že četrti zaporedni poraz in drugi v zadnjih šestih mesecih, kar pomeni, da je padel na samo dno naše lestvice. Vsekakor pa še enkrat ponavljamo, da 27-letnik na naši lestvici lahko seže veliko višje. Naslednja borba ga čaka v nedeljo na Dunaju proti Amirju Visalimovu.

Skupaj v karieri: 3 zmage, 4 porazi, 0 neodločenih izidov.

10. Anže Egart
Anže Egart se je na GFC še predstavil med amaterji, minulo soboto v Trbovljah na Adrenalin Free Fight Challengeu pa je že kar v svoji prvi profesionalni borbi nastopil v glavni borbi večera. Čeprav je bil Krušič premočan, si Egart za srčno predstavo zaslužni pozitivno oceno.

Skupaj v karieri: 0 zmag, 1 poraz, 0 neodločenih izidov.
...

11. Aljoša Martinčič (0-2-0)
Martinčič sobotni Adrenalin Free Fight Challenge ne bo ohranil v najlepšem spominu. Aleksandar Rajčić iz Srbije mu je namreč zadal še drugi zaporedni poraz. Aljoša je po novem porazu izpadel iz prve deseterice, seveda pa bomo njegove rezultate spremljali tudi v prihodnje.

Skupaj v karieri: 0 zmag, 2 poraza, 0 neodločenih izidov.

Naslednje spremembe lestvice bodo znane 15. aprila 2011.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.