Thiem razbil Đokovića, Nadal naprej

Foto: EPA
Foto: EPA
Na drugem grand slamu sezone so v posamični konkurenci danes na sporedu dvoboji četrtfinala.
Oglej si celoten članek

Avstrijski teniški igralec Dominic Thiem je drugi polfinalist odprtega teniškega prvenstva Francije v Roland Garrosu. Šestopostavljeni Thiem je v četrtfinalu po le treh nizih s 7:6 (5), 6:3 in 6:0 premagal nekdanjega prvega igralca sveta in branilca naslova Srba Novaka Đokovića, ki je bil v Parizu drugi nosilec.

Thiem se bo zdaj v polfinalu 36 milijonov evrov vrednega turnirja pomeril s Špancem Rafaelom Nadalom, ki se v današnjem četrtfinalu ni pretirano spotil, njegov španski tekmec Pablo Carreno Busta je dvoboj predal v drugem nizu, po zgolj 52 minutah, zaradi poškodbe pri vodstvu slovitega rojaka s 6:2, 2:0.

Nadal je zadnji naslov zmagovalca French Opna vzel leta 2014. Pred dvema letoma je boj za pokal mušketirjev dobil Švicar Stan Wawrinka.

OP Francije, četrtfinale:

MOŠKI:
Andy Murray (VB/1) - Kei Nishikori (Jap/8)
Stan Wawrinka (Švi/3) - Marin Čilić (Hrv/7)
Rafael Nadal (Špa/4) - Pablo Carreno Busta (Špa/20) 6:2, 2:0 - predaja
Dominic Thiem (Avt/6) - Novak Đoković (Srb/2) 7:6(5), 6:3, 6:0

ŽENSKE:
Jelena Ostapenko (Lat) - Caroline Wozniacki (Dan/11) 4:6, 6:2, 6:2
Timea Bacsinszky (Švi/30) - Kristina Mladenović (Fra/13) 6:4, 6:4
Simona Halep (Rom/3) - Elina Svitolina (Ukr/5) 3:6, 7:6(6), 6:0
Karolina Pliškova (Češ/2) - Caroline Garcia (Fra/28) 7:6(3), 6:4

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.