Thorpe brez olimpijskega nastopa

Foto: EPA
Foto: EPA
Avstralski plavalni zvezdnik Ian Thorpe ne bo nastopil na olimpijskih igrah v Londonu. Na avstralskem državnem prvenstvu, ki je veljalo tudi za kvalifikacije te države za poletne OI, je bil namreč neuspešen na 100 metrov prosto, saj je z 21. časom ostal brez polfinala. Zaradi slabega dosežka pa ni imel možnosti niti za uvrstitev v štafetno ekipo.
Oglej si celoten članek

Za Iana Thorpa, petkratnega olimpijskega zmagovalca, ki se je upokojil leta 2006, so se nove olimpijske sanje zanj končale 14 mesecev po vrnitvi v bazene. Že v petek je 29-letni plavalec ostal tudi brez nastopa na 200-metrski razdalji v prostem slogu; takrat je bil 12. v polfinalu, kar je bilo prav tako preslabo za olimpijske sanje.

Danes je bil Thorpse s časom 50,35 več kot dve sekundi počasnejši od najboljšega v predtekmovanjih Jamesa Magnussena (48,26). "Še vedno bom plaval. Nisem izpolnil enega od velikih ciljev, ki sem si jih zastavil, a želja, zaradi katere sem se vrnil v tekmovalno plavanje, še ostaja. Ni mi žal, da sem poskusil," je kljub razočaranju Thorpe pojasnil, da še ne namerava odnehati. Vseeno pa je dodal, da je za razmišljanje o naslednjih olimpijskih igrah leta 2016 vendarle še prezgodaj.

Thorpe, ki ima pet zlatih kolajn z iger v domačem Sydneyju 2000 in Atenah 2004, vse od tekmovalne vrnitve novembra v Singapurju ni zmogel priti do časov, ki bi mu omogočali napad na olimpijske norme. Je pa Thorpe spet poskrbel z vročico med navijači, saj za državno prvenstvo, tokrat je potekalo v Adelaidi, že dolgo ni bilo takšnega zanimanja, kot zdaj, ko je bil v bazenu ljubljenec avstralskih športnih navdušencev.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.