Thorpe ni razočaran

Foto: EPA
Foto: EPA
"Niti najmanj nisem razočaran. Pričakoval sem, da po vrnitvi v bazene ne bom tako hiter, kot si želim," je po prvih nastopih po povratku v plavalne bazene izjavil avstralski zvezdnik Ian Thorpe.
Oglej si celoten članek

Petkratni olimpijski zmagovalec Avstralec Ian Thorpe, ki je na zadnjih tekmah svetovnega pokala v Aziji ostal daleč od vrha in zmagovalne forme v svojih paradnih disciplinah, še ni izgubil upanja. Prepričan je, da je namreč postal tehnično bolj dovršen plavalec in da se bo kvalificiral na olimpijske igre v Londonu.

Devetindvajsetletni Avstralec je bil iz plavalne karavane odsoten pet let, nazadnje je na mednarodnem prizorišču nastopal na olimpijskih igrah leta 2004 v Atenah. V svoji karieri je med drugim osvojil pet zlatih olimpijskih kolajn, 11 naslovov svetovnega prvaka in postavil 13 svetovnih rekordov.

"Niti najmanj nisem razočaran. Pričakoval sem, da po vrnitvi v bazene ne bom tako hiter, kot si želim. Nekaj povsem običajnega je, da nisi več tako konkurenčen, če si bil zunaj bazenov toliko časa kot jaz. Želim si, da bi lahko plaval veliko hitreje, vendar pa v tem trenutku takšne želje niso nič kaj realne," je na novinarski konferenci v južnokorejski prestolnici Seulu dejal avstralski rekorder.

Thorpe se zelo dobro zaveda, da je šport, v katerem je tako blestel, v času njegove odsotnosti doživel neverjeten napredek. "Ko pogledam nazaj in svoje plavanje primerjam s tistim izpred šestih oziroma petih let, tehnično plavam veliko bolj dovršeno. S tem tehničnim znanjem pa bom moral opraviti še veliko treninga. Ne zadajam si lažnih upov o vrnitvi na plavalni prestol, temveč se želim čim bolj posvetiti kakovostnim pripravam," je dejal Thorpe, ki svoje stanje primerja z nekoliko zarjavelim avtom, ki je bil predolgo garažiran, in ga želiš vnovič zagnati.

"Ne glede na to, kako dober je ta avto, še vedno ga boš težko zagnal, in nekaj podobnega doživljam tudi sam. Seveda, da sem v določenih stvareh boljši in da se v nekaterih stvareh želim izboljšati. Najpomembneje je, da sem vnovič odkril veliko strast do tega športa, kar ne bi smel niti najmanj podcenjevati," je še dejal avstralski torpedo.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.