Thunder prvič v končnici!

Foto: Žurnal24 NBA Oklahoma City Thunder Kevin Durant
Izjemen večer sta imela Beno Udrih (22 točk, sedem skokov) in Goran Dragić (20 točk, šest podaj), a tako Kings kot Suns so izgubili. Večer je bil v znamenju Thunderja, ki se je prvič uvrstil v končnico.
Oglej si celoten članek
Na Zahodu je znanih vseh osem potnikov v končnico: Lakers (55 zmag), Mavericks (50), Nuggets (50), Jazz (50), Suns (50), Thunder (47), Spurs (46), Trail Blazers (47). Brez so ostali Udrihovi Kings (24 zmag).

Bili so časi, ko niti mama trenerja Scotta Brooksa ni verjala, da je Oklahoma City Thunder resen klub, danes to gotovo je. Z zmago 121:116 nad Dallas Mavericks, kar je njihova 47. sezonska zmaga, so se prvič v svoji kratki zgodovini uvrstili v končnico lige NBA. "Končnica je bila naš cilj in tega smo zdaj izpolnili. Vsi smo v to vložili veliko dela. Ponosen sem tudi na naše navijače, ki so nam ob strani stali tudi v težkih časih, denimo lani, ko smo sezono začeli s tremi zmagami in 29 porazi. Veste, še moja mama ni verjala v nas," je po zgodovinski zmagi dejal Brooks. Pred njimi je zdaj izziv končnice, ko se začne igrati prava košarka, in kjer imajo izkušeni in starejši ponavadi prednost. A le zakaj ne bi Kevinu Durantu (tokrat 23 točk), Russllu Westbrooku, Jamesu Hardnu in ostalim mladcem uspelo tudi na naslednji oviri.

Na Vzhodu so v končnici zagotovo že Cavaliers (60 zmag), Magici (53), Hawks (49) in Celtics (47). Za preostala štiri mesta pa je v igri še pet ekip: Heati (43), Bucks (42), Bobcats (40), Raptors (38) in Bulls (37). Z 11 zmagami so najslabši letos Nets.

Toronto Raptors, ki se krčevito borijo za preboj v končnico, so v noči na nedeljo s 128:123 premagali Philadelphio 76ers. "Bilo je težko, res težko, a smo se prebili in zmagali," je izpostavil Chris Bosh, ki je dosegel 28 točk in imel še 12 skokov. Za Rators je to tretja zaporedna zmaga, s katero imajo (ob tekmi manj) eno zmago več od trenutno devetouvrščenih Chicago Bullsov. Slednji so 96:88 premagali Charlotte Bobcats, še eno od ekip, ki je v boju za preostala mesta v končnici vzhodne konference. Rašo Nesterović na zadnjih tekmah za Toronto ne igra in tako je bilo tudi tokrat. 48 sekund je to noč igral Primož Brezec, kar pa je bilo premalo, da bi oplemenitil svojo statistiko (morda bo več igral v prihodnje, saj je po grdem padcu v bolnišnici končal prvi center ekipe Andrew Bogut, šlo naj bi za poškodbo komolca). Z Milwaukee Bucks je igral proti Phoenix Sunsom Gorana Dragića. Ta se je v 27 minutah dokazal s kar 20 točkami in šestimi podajami. 107:98 so zmagali Bucks. Podoben učinek je imel Beno Udrih, a tudi on je s svojimi Sacramento Kings izgubil (98:87 so bili boljši Portland Trail Blazers). Beno je igral 41 minut in zbral 22 točk, sedem skokov in šest podaj.

Liga NBA, tekme 3. 4.:

Philadelphia 76ers : Toronto Raptors 123:128 (po podaljšku)
Atlanta Hawks : Detroit Pistons 91:85
New Jersey Nets : New Orleans Hornets 115:87
Chicago Bulls : Charlotte Bobcats 96:88
Minnesota Timberwolves : Miami Heat 84:97
Dallas Mavericks : Oklahoma City Thunder 116:121
Milwaukee Bucks : Phoenix Suns 107:98
Denver Nuggets : L.A. Clippers 98:90
Sacramento Kings : Portland Trail Blazers 87:98

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.