Thuram se je poslovil

Foto: Žurnal24 Lilian Thuram se je nogometno upokojil.
Nekdaj eden najboljših branilcev na svetu in član zmagovite francoske falange iz leta 1998, ko so galski petelini osvojili naslov svetovnega prvaka, Lilian Thuram se je poslovil od nogometa.
Oglej si celoten članek
 

Preberite še ...

Makelele in Thuram, nasvidenje
Večji od 141 nastopov

"Želel sem postati PSG-jev Paolo Maldini, vendar ni šlo. Zdravje je najpomembnejše. Nespametno bi bilo tvegati,“ je povedal Lilian Thuram, potem ko se je odločil, da po 18 letih igranja na najvišji ravni in v 37. letu konča svojo bogato športno pot. Pred meseci so mu zdravniki odkrili srčno maloformacijo in že tedaj je postalo jasno, da ga na zelenicah ne bomo več videli. Še posebej zato, ker je pred nekaj leti zaradi podobnega razloga na košarkarskem igrišču preminil njegov brat. Kratek prelet Thuramove kariere: med letoma 1990 in 1996 je igral v Monacu. Potem se je odpravil v Parmo, kjer je preživel pet sezon. Leta 2001 ga je nogometna pot popeljala v Juventus. Ob izpadu Torinčanov v drugo ligo leta 2006 je Francoz znova zamenjal klubske barve, tokrat je odšel k Barceloni. Za reprezentanco je nastopil 142-krat, bil svetovni (1998) in evropski prvak (2000). V svoji vitrini ima 11 lovorik, nikoli pa ni postal evropski klubski prvak.
Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.