Ti prizori so zgodovina

Foto: Epa formula 1 startna vrsta dekleta
Formula 1 opušča dolgoletno tradicijo.
Oglej si celoten članek

Ljubitelji elitnega bencinskega športa v novi sezoni, ki se bo začela 25. marca z dirko za VN Avstralije, ne bodo mogli uživati ob pogledu na mična dekleta, ki so na startni vrsti držale številke in imena dirkačev.

Lastnik F1, podjetje Liberty Media, je takšno odločitev sprejelo zato, ker naj bi bila vloga deklet v nasprotju s sodobnimi družbenimi normami in posledično nesprejemljiva za navijače po vsem svetu.

"V zadnjem letu smo se lotili številnih področij, na katerih lahko naš šport osvežimo in moderniziramo. Praksa delovanja deklet ob dirkalnikih se je obdržala dolga desetletja, toda menimo, da zdaj takšno ravnanje ne bi več odražalo naših ciljnih vrednot, vsekakor pa je v nasprotju s sodobnimi socialnimi normami. Menimo, da praksa ni več sprejemljiva za naše navijače po vsem svetu," je odločitev o umiku lepih dekle," je pojasnil direktor F1 za trženje Sean Bratches.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 1

  • 14:40 1. Februar 2018.

    Jaz predlagam da mehankarji držijo parazole in dežnike dirkačem , kajti zgleda da je na svet čedalje več pedrov !

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.