Ti trenerji največ kupujejo, eden skoraj pri milijardi

Foto: Profimedia
Foto: Profimedia
Z nakupi do uspeha.
Oglej si celoten članek

Po podatkih s priznane strani Transfermark je med trenerji od leta 2016 največ denarja za okrepitve porabil Pep Guardiola. Med lestvico desetih sicer morda presenetljivo ni Zinedina Zidana, ki pa je že ob prihodu na klop madridskega Reala prejel izjemno močno moštvo.

  • 10. mesto: Jürgen Klopp (Liverpool) - Nemški strateg je z Liverpoolom v zadnjih dveh sezonah osvojil ligo prvakov in angleško prvenstvo, na slednjo lovoriko so navijači kluba čakali 30 let, tudi v tej sezoni pa je trenutno s svojo zasedbo na vrhu Premier League. Za te uspehe je bilo potrebno kar nekaj denarja, Reds so za nove člane odšteli 525,8 milijona evrov.
     
  • 9. mesto: Thomas Tuchel (PSG) - drugi Nemec na lestvici je precej manj denarja porabil v času vodenja dortmundske Borussie, a se je njegova vsota nakupov hitro vzpela po prihodu k pariškemu velikanu, ki 'teče' na pogon katarskih financ. V Franciji je naslov že skoraj nekaj razumljivega, v minuli sezoni pa se je PSG povsem približal najbolj želeni lovoriki, v finalu lige prvakov je klonil proti Bayernu. Tuchel je v zadnjih petih letih za okrepitve namenil 528,1 milijona evrov.
     
  • 8. mesto: Maurizio Sarri (brez kluba) - 61-letni Italijan je sedel na klopi Napolija, Chelseaja in Juventusa, pri prvem ni veliko trošil, vendar je nato presedlal v precej bogatejša kluba. Londončane je popeljal do lovorike v Evropski ligi, z belo-črnimi pa je postal prvak v Serie A. Za prvi veliki lovoriki v karieri je porabil 599,3 milijona evrov.

    Foto: Profimedia Maurizio Sarri
  • 7. mesto: Jose Mourinho (Tottenham) - Sloviti Portugalec je imel predvsem pri Manchester Unitedu na razpolago veliko finančnih sredstev, v sezoni 2016/17 je osvojil Evropsko ligo. Nekoliko manjši proračun ima zdaj pri Tottenhamu. Za nakupe je namenil 611,1 milijona evrov.
     
  • 6. mesto: Massimilano Allegri (brez kluba) - kot trener Juventusa je za okrepitve porabil 623,4 milijona evrov. pod njegovim vodstvom se je nadaljevala dominacija Stare dame na Apeninskem polotoku, dvakrat pa je zaigral tudi v finalu lige prvakov, kjer pa je moral priznati premoč Barceloni in Real Madridu.
     
  • 5. mesto: Unai Emery (Villarreal) - pri španskem prvoligašu ima na voljo precej manj finančnih vzvodov, denarja je bilo več pri Arsenalu, še zlasti pa pri PSG, skupno se je vsota nakupov povzpela na 645,45 milijona evrov. Topničarje je popeljal le do nastopa v finalu Evropske lige, pri Parižanih pa je v sezoni 2016/17 celo ostal brez državnega naslova, ko je najbogatejši francoski klub moral priznati premoč Monacu. S PSG je sicer Ligue 1 osvojil naslednjo sezono, ob tem pa je osvojil še dva pokalna naslova.

    Foto: EPA Unai Emery PSG
     
  • 4. mesto: Diego Simeone (Atletico Madrid) - nekdanji argentinski reprezentant je Atletico pripeljal med evropske velikane. El Cholo v prvih sezonah pri Atleticu ni veliko trošil, a so nato odškodnine pri prestopih hitro 'poletele v nebo'. V sezoni 2017/18 je osvojil Evropsko ligo, v domačem prvenstvu pa so Colchoneros zaostajali za Barcelono in Realom. Precejšnja vlaganja v zadnjih sezonah so povzročila, da je Atletico zdaj eden največjih favoritov za osvojitev La Lige, trenutno vodi v španskem prvenstvu. Okrepitve so bile 'težke' 650,7 milijona evrov.
     
  • 3. mesto: Antonio Conte (Inter) - na lestvici se je znašel zelo visoko zaradi globokega žepa pri Chelseaju in Interju. Če je s prvim osvojil Premier League in FA pokal, pa s črno-modrimi iz Milana še išče prvo lovoriko. Od leta 2016 je porabil 677,82 milijona evrov.
     
  • 2. mesto: Ernesto Valverde (brez kluba) - z Barcelono je bil dvakrat najboljši v španskem prvenstvu, enkrat je osvojil tudi kraljevi pokal. Službe so ga stali predvsem boleči porazi v ligi prvakov, ko je po velikih prednostih na prvih tekmah v dveh zaporednih sezonah izpadel proti Romi in Liverpoolu. V njegovem obdobju pri Barceloni so se v Katalonijo preselili tudi (pre)dragi Philippe Coutinho, Ousmane Dembele in Antoine Griezmann. Skupno je za okrepitve 'odštel' 774,6 milijona evrov.
     
  • 1. mesto: Pep Guardiola (Manchester City) - denarja arabskih šejkov pri Cityju nikoli ne zmanjka, Katalonec je z njim prišel do dveh naslovov v Premier League in enega FA pokala. Tako kot pri PSG tudi pri Manchester Cityju še vedno neuspešno lovijo lovoriko v ligi prvakov. Vsota, ki je bila pri okrepitvah porabljena za ta namen, znaša že skoraj milijardo evrov, natančneje 924,91 milijona evrov.

    Foto: Epa Pep Guardiola  
Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.