Tifozi izbrali ime novega Ferrarija

Foto: EPA ferrari dirkalnik scuderia F14 T 2014 Foto: EPA ferrari dirkalnik scuderia F14 T 2014 Foto: EPA ferrari dirkalnik scuderia F14 T 2014 Foto: EPA ferrari dirkalnik scuderia F14 T 2014 Foto: EPA ferrari dirkalnik scuderia F14 T 2014
Ekipa formule 1 Ferrari je naslednja, ki je pred novo sezono svetovnega prvenstva razkrila letošnji dirkalnik. Moštvo iz Maranella je predstavitev bolida F14 T opravila kar prek spleta, v živo pa ga bodo prvič predstavili na testiranjih v Jerezu naslednji teden.
Oglej si celoten članek

Ferrarijevo predstavitev sta spremljala tudi oba voznika, nekdanja svetovna prvaka Španec Fernando Alonso in Finec Kimi Räikkönen. Novi bolid je zaradi novih pravil v sezoni 2014 v primerjavi z lanskim precej spremenjen, pri Ferrariju so sporočili, da ima le malo skupnega s predhodniki.

"V zadnjih letih smo imeli nekaj priložnosti za zmage. Upam, da smo zdaj tako daleč, da bomo tudi zares zmagovali. Res je, da je letos veliko sprememb, ki bodo vplivale na slog vožnje. Radoveden sem, kako se bo obnesel novi dirkalnik," je od predstavitvi dejal Alonso.

Ferrari je prvič v svoji zgodovini ime novega bolida izbral s pomočjo navijačev. Ponudili so jim pet možnosti, glasovanje prek socialnih omrežij pa je pritegnilo več kot 1.123.000 privržencev rdečih. Izbrali so ime F14 T, ki je le za nekaj odstotkov premagalo F166 Turbo, na voljo pa so bila še imena F14 Maranello, F14 Scuderia in F616.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.