Tigri z novo okrepitvijo ciljajo na lovorike

Foto: KK Sixt Primorska Corin Henry
Primorski košarkarski kolektiv še močnejši.
Oglej si celoten članek

Cilji Sixt Primorske v tej sezoni segajo do najvišjih mest. Na Obali so se zato odločili, da pred preostankom sezone okrepijo svoje vrste. Novinec v tigrovem brlogu je 30-letni ameriški organizator igre Corin Henry (180 cm, 1988), ki je s klubom sklenil sodelovanje do konca sezone.

Henry velja za hitrega in eksplozivnega košarkarja, ki je tudi dober strelec. Na dosedanji športni poti je dodobra prepotoval svet, saj je igral na treh celinah. Po koncu študija je leta 2011 profesionalno kariero začel na Danskem, za tem pa je v Evropi nastopal še v Bolgariji, na Švedskem, v Turčiji in Franciji. Preizkusil se je tudi v Avstraliji in na Novi Zelandiji, pred prihodom v Slovenijo pa je nastopal v Urugvaju.

"Iskali smo dodano vrednost za našo ekipo. Kar nekaj časa smo pregledovali tržišče košarkarjev in na koncu prišli do Corina Henrya. Njegove osebnostne in igralske kakovosti so zadovoljile naša pričakovanja. Prepričani smo, da nam bo pomagal do zastavljenih ciljev," pravi trener Jurica Golemac.

"Za prestop k Sixt Primorski me je prepričalo dejstvo, da ekipa iz Kopra vsako leto dviguje svoje ambicije in cilje. Moštvo si želi zmagovati, obenem pa jo odlikuje profesionalnost na vsakem koraku. To je največ, česar si lahko želim. Od prvega trenutka, ko sem stopil z letala, imam odličen občutek, saj je v klubu vse organizirano, kot se spodobi. Izredno se že veselim preostanka sezone z ekipo tigrov, za katero bom delal tisto, kar bo potrebno, da bo ta še naprej čim bolj uspešna," pa je izjavil Henry.

Sixt Primorska je letos najuspešnejši slovenski klub. Vodi tako v državnem prvenstvu oziroma ligi Nova KBM kot tudi v drugi ligi Aba. V tej sezoni je odigrala sedemindvajset tekem in izgubila le štiri.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.