Tiha želja je kolajna

Foto: Reuters
Foto: Reuters
Dvanajst slovenskih predstavnikov bo od 6. do 8. marca v Pragi na Češkem nastopilo na 33. evropskem dvoranskem prvenstvu v atletiki, kar je najštevilčnejša slovenska odprava doslej.
Oglej si celoten članek

Sedem atletinj in pet atletov bo v češki prestolnici skušalo doseči medaljo, kar je tiha želja vodstva Atletske zveze Slovenije, četverica pa si želi priti v finale.

Prvenstvo se bo sicer začelo že v jutri s kvalifikacijami suvanja krogle in odprtjem EP, prvi slovenski nastopi pa bodo v petek, ko se bo prvenstvo tudi uradno začelo. V petek bodo v kvalifikacijah nastopili Tomičeva (10:05), Renner (10.15), Janežič (11:35), Djordjevič (12.15), Rudolf, Zalokar in Zver (vsi ob 12:41) ter Mišmaš in Roman (obe ob 13.25).

"Veseli nas, da reprezentanco sestavlja v večini mlajša generacija. Fantje so stari med 19 do 21 let, nekateri pa gredo že drugič na EP. Imamo tudi nekaj izkušenih, kot sta Romanova in Tomičeva. Uspešni bomo, če bodo tekmovalci ponovili izide, s katerimi so se uvrstili na prvenstvo. Za tekače želimo, da se uvrstijo v drugi krog, imamo nekaj odličnih izidov, v finale lahko posežejo Mišmaševa, Mihalinčeva, Šutejeva, Janežič, izkušena Tomičeva, preseneti pa lahko še kdo," je napovedal vodja ekipe in predsednik strokovnega sveta Atletske zveze Slovenije Martin Steiner.

"Po štirih tekmah v dvanajstih dnevih sem imela slaba dva tedna priprav na EP. Na tekmah sem prikazala dobro formo, ki jo želim še nadgraditi. Na EP si želim nastop v finalu, za kar bo po mojem mnenju treba skočiti vsaj 4,50 metra, v finalu pa je nato možno vse," je pred odhodom na Češko dejala Šutejeva.

Precej od svojega nastopa pričakuje tudi Mišmaševa: "Letos sem bila prvič v Južnoafriški republiki tri tedne na zimskih pripravah. Tam smo dobro trenirali, potem pa je prišlo balkansko prvenstvo v Istanbulu, kjer sem se odlično počutila in dosegla dober izid. Moji načrti so usmerjeni v poletno sezono in teke na 3000 m zapreke. Ker pa sem se na 3000 m v dvorani približala devetim minutam, tudi na EP ne potujem s skromnimi cilji. Startala bom na finale, možnosti imam, precej pa bo odvisno tudi od počutja na dan tekme. Če mi uspe ponoviti tek iz Istanbula, bom lahko nastopila v finalu."

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.