Tina Križan končala teniško kariero

Foto: Žurnal24 Zabavo na odprtem ob portoroški plaži sta se udeležili tudi Mima Jaušovec in Jol Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24
"Dovolj je bilo nenehnih potovanj in hotelskega življenja," je Tina Križan navedla glavni razlog za športno upokojitev: "Zdaj bom nadomestila zamujeno. Več časa bom preživela doma, z družino in prijatelji."
Oglej si celoten članek
 

Osebna izkaznica:

  • Datum rojstva: 18. 3. 1974
  • Kraj rojstva: Maribor
  • Višina: 175 cm
  • Teža: 65 kg
  • Najvišja uvrstitev na lestvici WTA (posameznice): 95. (16. 1. 1995)
  • 6 zmag na turnirjih WTA (dvojice)
  • 72 nastopov v pokalu Fed
  • Zaslužek v karieri: 868.461 USD
Prva slovenska igralka po Mimi Jaušovec , ki se je na svetovni lestvici prebila med najboljšo stoterico, je poklicno kariero začela ob nepravem času, ob osamosvajanju Slovenije. "Na zvezi je bil pravi kaos. O tem, kakšne so bile razmere, priča zanimiva anekdota. Na zvezi so mi povedali, da me niso sprejeli na mladinski turnir v Wimbledonu, čez čas pa so me igralke začele spraševati, zakaj me tja ni bilo. Moje ime je bilo napisano na semaforju, klicali so me na igrišče, mene pa ni bilo tam. Pri 17 letih se mi je podrl svet."

Tina Križan s prijateljicami © BOBO, Srdjan Živulović

 

Kljub temu je Tina Križan vztrajala, utrla pot naslednicam in se v drugi polovici kariere posvetila igri dvojic: "Igralke, ki so prišle za menoj, so se na srečo lahko učile iz mojih napak. Jaz sem bila prepuščena sama sebi. Če bi imela večjo podporo in bi vedela, da obstaja drugačna pot, bi med posameznicami zagotovo lahko dosegla več. Moram pa poudariti, da ničesar ne obžalujem in da se bom kariere vedno spominjala po lepih stvareh. Res jih ni manjkalo."
Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.