Tina ni izkoristila odstopa Vonnove

Foto: Reuters
Foto: Reuters
Tine Maze je na superveleslalomu v Garmisch-Partenkirchnu nastopila kljub bolezni, a naredila napako in ostala brez točk. S tem je ob odstopu Lindsey Vonn zamudila priložnost, da se Američanki približa v skupnem seštevku svetovnega pokala. Zmagala je Američanka Julia Mancuso.
Oglej si celoten članek

Tine Maze je kljub temu, da so pred tekmo iz njenega tabora sporočili, da je Črnjanka zbolela in da ne vedo, ali bo nastopila na superveleslalomu v Garmisch-Partenkirchnu, le startala. Najboljša Slovenka, ki je v soboto na smuku zasedla skromno 26. mesto, bo tudi po nedeljskem nastopu razočarana, saj je po napaki v srednjem delu odstopila.

Mazejeva, druga in tretja z zadnjih dveh superveleslalomov, je s tem zamudila lepo priložnost, da se v skupnem seštevku približa vodilni v skupnem seštevku svetovnega pokala Lindsey Vonn, ki je prvič v sezoni v hitrih disciplinah odstopila. Zaostanek tako ostaja 482 točk.

"Proga je zelo težka in če tekmovalec ni pri stvari, potem ne more biti dobrega izida. In Mazejeva danes ni bila pri stvari. Škoda je bila že narejena. Mislim, da so šle stvari po dogodkih v Kranjski Gori navzdol. Sam sem tudi malo 'podrt', in še ne vem, kako bom dvignil njeno psihično stanje. Smo normalni ljudje kot vsi ostali. Damo vse od sebe, v boju za vrh pa odločajo malenkosti. Odstopile so sicer tudi druge tekmovalke, vendar imamo mi zadnje tri vikende pokvarjene. Enkrat pride bolezen, drugič Tomaž Lovše in spor s smučarsko zvezo ... Mogoče sem naredil napako in bi moral pustiti vse skupaj, da napadejo mene ali tekmovalko," je po neuspehu menil Andrea Massi, vodja ekipe Tina Maze.

Šestič v karieri in drugič v superveleslalomu je zmago slavila Američanka Julia Mancuso. Drugega mesta z zaostankom 13 stotink se je veselila Avstrijka Anna Fenninger, tretjega pa Tina Weirather iz Lihtensteina.

Najboljša in edina uvrščena Slovenka, odtopila je tudi Ilka Štuhec, je bila Maruša Ferk, ki je na 28. mestu za Mancusovo zaostala dve sekundi in 52 stotink. Na zahtevni progi Kandahar je od 54 smučark do cilja prismučalo le 38 tekmovalk.

Superveleslalom (Ž), Izidi:
1. J. Mancuso (ZDA) 1:20,50
2. A. Fenninger (AVT) +0,13
3. T. Weirather (LIE) +0,45
4. M. Höfl-Riesch (NEM) +0,55
5. E. Curtoni (ITA) +0,79
...
28. M. Ferk (SLO) +2,52
...
- odstopa:
T. Maze (SLO)
I. Štuhec (SLO)

Svetovni pokal, skupno (23 od 39):
1. L. Vonn (ZDA) 1350 točk
2. T. Maze (SLO) 868
3. M. Höfl-Riesch (NEM) 796
4. E. Görgl (AVT) 674
5. A. Fenninger (AVT) 667
...
34. M. Ferk (SLO) 142
65. I. Štuhec (SLO) 56
94. A. Drev (SLO) 11

Superveleslalom (5):
1. L. Vonn (ZDA) 313
2. A. Fenninger (AVT) 293
3. J. Mancuso (ZDA) 269
4. F. Suter (ŠVI) 226
5. M. Höfl-Riesch (NEM) 185
6. E. Görgl (AVT) 173
7. T. Maze (SLO) 171
...
40. M. Ferk (SLO) 9

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 3

  • 17:41 5. Februar 2012.

    oba s tino sta ista

  • 16:20 5. Februar 2012.

    Pozabu si še serviserje,Skoraj vsi tuji smučarji majo naše serviserje,pa so dobri,samo tini so slabi.A so novinarji zanalaš dali to …

  • 15:39 5. Februar 2012.

    Ta Andrea Massi pa je res bedaček od bedačeka,včeraj so bila kriva zorosena očala,danes bolezen in pa Lovše,daj Tina čim …

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.