Tina polna ognja in lačna uspeha

Foto: EPA
Foto: EPA
"Ogenj, ki mi kdaj pa kdaj na tekmah manjka, bo v Mariboru zelo prisoten; vedno pa je želja po dokazovanju in prvovrstna lakota po izvrstnih izidih," je pred domačo veleslalomsko tekmo dejala Mazejeva.
Oglej si celoten članek

Na nedavnem svetovnem prvenstvu v Beaver Creeku je bila Mazejeva v veleslalomu peta ter je po šestih letih prvič na velikih tekmovanjih v tej disciplini ostala brez medalje.

"Vsaka klofuta me strezni. Tudi ta velika razlika na SP, ko je Fenningerjeva izpeljala izjemen veleslalom, me je streznila. Na tej tekmi SP valov na progi nisem razumela dobro, mogoče smuči niso drsele po agresivnem ameriškem snegu tako, kot sem si želela. Imela sem občutek, da smučka nikakor ne spusti snega in tako sem zelo težko navezovala zavoje. Anna je na SP opravila izjemen veleslalom, izjemno tekmo, sama pač ne, kar pa nič pomeni za nadaljevanje sezone," je ocenila Mazejeva.

Črnjanka je pred 16 leti prvič nastopila v svetovnem pokalu. "Bila sem mlada, nisem imela izkušenj, nisem imela niti Fis točk, da bi startala s 15 leti. Toda ta moja prva tekma v pokalu je bila načrtovana 31. decembra, pa je bila nato prestavljena na 2. januarja. Tedaj pa sem v novem koledarskem letu že imela točke Fis ter sem lahko nastopila. Vse se je odvijalo v dvomih, ali bom sploh lahko nastopila. Toda prve stopničke sem dosegla v Mariboru in na to me vežejo izjemno lepi spomini," se je ozrla v preteklost Mazejeva.

Sedej je 31-letnica veteranka v slovenski reprezentanci, četudi je v samostojni ekipi, pa pravi: "Počutim se lepo, Eli Plut in ostale so mlajše, polne energije. Sama sem imela v prvih letih precej drugačen položaj. Bila je izvrstna generacija, v kateri so bile Špela Pretnar, Urška Hrovat, Nataša Bokal, Katja Koren ... Že prišla sem prestrašena iz Črne, pa se potem znašla v tej skupini izjemnih tekmovalk. Imela sem res velike oči in veliko spoštovanja. Sem pa kar hitro pokazala, da jim lahko konkuriram. Želim si, da bi tudi sedanje mlade reprezentantke, ki gledajo na svet z velikimi očmi, čim prej prišle višje."

Tina Maze več kot desetletje in pol nastopa v svetovnem pokalu in si želi, da bi izpolnila nov cilj, zaporedni zmagi v veleslalomu in slalomu. "Sedaj so v svetovnem pokalu povsem drugačna pričakovanja, tudi v Mariboru. Enostavno si želim na vrh ob edinstveni energiji, ki je med tekmovalci in navijači, ne glede na to, kolikokrat sem bila ali pa morebiti še bom na Zlati lisci. Ljudje nas imajo načeloma radi in nam ne želijo slabo. Zato nima smisla, da si ustvarjaš dodatni pritisk. Je posebna zgodba za uživanje in motivacija za čim boljše dosežke."

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.