Tina spet nasmejana!

Foto: Reuters
Foto: Reuters
Tina Maze je po slabi prvi vožnji slaloma v francoskem Courchevelu, ko je za vodilno Avstrijko Marlies Schild na 13. mestu zaostala za 2,99 sekunde, v finalni vožnji pokazala, da forma le ni tako slaba in napredovala na odlično peto mesto! Zmagala je Avstrijka Marlies Schild.
Oglej si celoten članek

Tina Maze je imela na v soboto odpovedani tekmi startno številko dve, na ponovljenem žrebanju pa je začela kot šesta. Odločno se je pognala s starta v želji, da bi na prvi evropski tekmi po ponesrečeni ameriški turneji ponovno prišla v stik z najboljšimi. Toda v zgornjem, položnejšem delu prve proge je napravila preveč drobnih napak, da bi lahko upala na visoko uvrstitev. Sekundi in 45 stotinkam zaostanka za Schildovo pri prvem merjenju je do drugega dodala skoraj sekundo in na koncu z dvema sekundama in 99 stotink zaostanka za Marlies Schild prvo vožnjo končala na 13. mestu. Mazejeva je na prizorišču, na katerem je 21. decembra lani osvojila tretje mesto, v finalu nastopila precej bolje in po dopoldanskem slabem nastopu pridobila osem mest. Po sedmem mestu 26. novembra na veleslalomu v Aspnu je dosegla svojo drugo uvrstitev med deseterico v sezoni.

Tridesetletna Schildova je vodila že po prvi vožnji, Nemka Maria Höfl-Riesch, branilka velikega kristalnega globusa, je zaostajala 38 stotink, Švedinja Maria Pietilä Holmner na tretjem mestu pa že več kot pol sekunde (+0,54). Med petimi tekmovalkami, ki so za Mazejevo odstopile v finalu, sta bili tudi Pietilä Holmnerjeva in Höfl-Riescheva. Schildova je v Courchevelu ubranila lansko zmago in z veliko prednostjo dobila še drugi slalom v sezoni; v Aspnu je tekmice konec prejšnjega meseca ugnala za več kot sekundo, tokrat pa je bila za 31. slavje v pokalu v karieri še prepričljivejša.

Razmere za nastop so bile slabe zlasti v prvi vožnji. V soboto je bila tekma namreč odpovedana zaradi prevelike količine novozapadlega snega v prejšnjih dnevih, ki ga niso mogli odstraniti. Poleg tega se je tudi trša podlaga, ki so jo pred tem utrdili, na številnih mestih predrla. Po približno desetih tekmovalkah je začelo snežiti na vrhu proge Stade Emile Allais in slaba vidljivost je ob slabše pripravljeni progi terjala odstope 19 tekmovalk, med njimi je bila tudi vodilna v pokalu Američanka Lindsey Vonn, katere vmesni čas je po štirih zaporednih zmagah obetal uvrstitev med prvo peterico.

Preostali Slovenki sta imeli zelo visoki startni številki, Maruša Ferk s številko 53 in Katarina Lavtar z 62 med 65 tekmovalkami.

Svetovni pokal se bo za ženske nadaljeval že v torek, ko bo v Flachauu na programu ponovno slalom. Prva vožnja bo ob 15.30, druga pa ob 18.30. Mednarodna smučarska zveza pa mora še najti nadomestnega prireditelja za odpadlo veleslalomsko tekmo v Courchevelu.

Izidi, slalom (Ž)
1. M. Schild (AVT) 1:42,64
2. T. Poutiainen (FIN) +1,87
3. K. Zettel (AVT) +2,19
4. M. Kirchgasser (AVT) +2,68
5. T. Maze (SLO) +3,60
...
Odstopa na prvi progi:
M. Ferk (SLO)
K. Lavtar (SLO)

Vrstni red v svetovnem pokalu, skupno (8):
1. L. Vonn (ZDA) 522 točk
2. V. Rebensburg (NEM) 286
3. E. Görgl (AVT) 269
4. A. Fenninger (AVT) 263
5. M. Schnild (AVT) 224
...
11. T. Maze (SLO) 151
36. I. Štuhec (SLO) 43
69. M. Ferk (SLO) 14
90. A. Drev (SLO) 3

Slalom, skupni vrstni red (2):
1. M. Schild (AVT) 200
2. T. Poutiainen (FIN) 130
3. K. Zettel (AVT) 105
4. M. Pietilä-Holmner (ŠVE) 80
5. M. Kirchgasser (AVT) 79
6. T. Maze (SLO) 67

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.