Tina tokrat brez rekorda

Foto: Žurnal24 Tina Šutej ima v lasti tretji izid sezone. (Foto: Boštjan Tacol)
Tina Šutej je v letošnji sezoni že popravila slovenski državni rekord v skoku s palico, kar pa ji ni uspelo na ameriškem študentskem prvenstvu, kjer je osvojila drugo mesto (4,45 m)
Oglej si celoten članek

Tina Šutej (Mass Ljubljana), slovenska rekorderka v skoku s palico, je tretji dan vseameriškega državnega atletskega prvenstva NCAA (prva divizija) v mestu Des Moines v Iowi zasedla drugo mesto. V tretjem poskusu je preskočila 4,45 metra.

Zmagala je Američanka Melissa Gergel s prav tako 4,45 m, vendar je to višino zmogla v prvem skoku. Tretja je bila Grkinja Katerina Stefanidi (4,40 m).

Nina Kokot (Velenje) je prvi dan prvenstva NCAA v skoku v daljino skočila 6,47 metra in zasedla šesto mesto.

Šutejeva je imela v dokaj slabem vremenu, dan prej so morali zaradi hude nevihte celo odpovedati in prestaviti del tekmovanj, nekaj težav že na začetnih višinah. Letvico na 4,10 m je preskočila drugič, 4,20 m pa tretjič. Višino 4,30 m je zmogla prvič, 4,35 in 4,40 pa drugič. Potem ko je preskočila 4,45 m v tretjem poskusu, na 4,50 m ni bila več uspešna.

Na univerzitetni tekmi v mestu Athens na jugovzhodnem delu ZDA je 14. maja s 4,61 metra za deset centimetrov izboljšala svoj slovenski rekord, dosegla pa je tudi ameriški študentski rekord. S tem izidom je še vedno tretja v tej sezoni na svetu. Pred njo sta le Brazilka Fabiana Murer (4,70 m) in Poljakinja Anna Rogowska (4,68 m).

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.