Tisočinke delile najboljša dirkača sezone

Foto: Profimedia
Foto: Profimedia
Zarco je v kvalifikacijah premagal Quartararoja.
Oglej si celoten članek

Na nedeljski dirki svetovnega prvenstva v motociklizmu v nemškem Sachsenringu bosta v elitnem razredu motoGP s prvih mest začela dva Francoza. V današnjih kvalifikacijah je slavil Johann Zarco (Ducati Pramac), ki je le za 11 tisočink ugnal vodilnega v seštevku sezone Fabia Quartararoja (Yamaha). Tretji je bil Španec Aleix Espargaro (Aprilia).

Zarco je tako končal prevlado rojaka v letošnjih kvalifikacijah, potem ko je Quartararo dobil pet zaporednih kvalifikacijskih preizkušenj v sezoni 2021.

Iz druge vrste bodo v nedeljo, start v elitnem razredu bo ob 14. uri, v Nemčiji začeli Avstralec Jack Miller (Ducati), nekdanji svetovni prvak Španec Marc Marquez (Honda) in zmagovalec zadnje dirke v Barceloni Portugalec Miguel Oliveira (KTM).

V seštevku sezone ima pred osmo dirko Fabio Quartararo na prvem mestu 115 točk, Zarco je drugi s 101, Miller pa tretji z 90 točkami.

V najšibkejšem razredu moto3 si je prvi startni položaj privozil Čeh Filip Salač (Honda), drugi je bil Italijan Dennis Foggia (Honda), tretji pa Japonec Tatsuki Suzuki (Honda).

V razredu moto2 pa je bil najhitrejši Španec Raul Fernandez (Kalex) pred Italijanom Fabiem di Giannantoniem (Kalex) in Avstralcem Remyjem Gardnerjem (Kalex).

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.