Tito: ''Odločil se je za klub, ne za denar''

Foto: EPA
Foto: EPA
Trener Barcelone Tito Vilanova je spregovoril o novi zvezdniški okrepitvi katalonskega kluba. Španskim prvakom se bo pred začetkom nove sezone pridružil Brazilec Neymar, ki se je na zadovoljstvo španskega stratega odločil za klub, ne za denar.
Oglej si celoten članek

''Cela Evropa ga je želela, ne moremo se vsi motiti,'' so bile besede, s katerimi je trener Barcelone Tito Vilanova komentiral prestop nogometaša Santosa Neymarja.

''Čestitke nogometašu, ker se je odločil za klub, ne za denar. Odločil se je za Barcelono, ker mu je všeč način igre in verjame, da se bo lahko uspešno prilagodil. Prehiteli smo ostale klube, saj smo zanj vedeli že prej. Zadnji dve leti in pol so nam pošiljali njegove posnetke. Ko so se ostali podali v lov za njim, smo ga mi že imeli,'' je dodal španski trener.
Foto: EPA neymar Neymar naj bi v Barceloni razbremenil prvega zvezdnika Lionela Messija, zanimivo pa bo videti, kako se bo znašel na evropskih nogometnih zelenicah. ''Boljši kot so igralci, težje delo čaka trenerja. Najti moraš način, kako vsakemu izmed njih dati dovolj priložnosti. S tem smo se v preteklosti že soočali,'' je povedal Vilanova in klubu čestital, da je uspel Neymarja zvabiti v Španijo. ''Predvideli so, da je odličen igralec, kar nam je olajšalo delo. Če bi porabili več časa, ga morda ne bi mogli dobiti. Klub je dobro manevriral in tukaj so zmagovali že številni Brazilci,'' je zaključil Španec.

Neymar je z Barcelono podpisal petletno pogodbo, po besedah zastopnika Wagnerja Ribeira pa naj bi zaslužil manj kot Messi. ''Imel bo podobno plačo, kot jo ima danes Kaká v Madridu,'' je pred dnevi povedal Ribeiro.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 1

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.