To Američani menijo o Dončiću

Foto: Profimedia
Foto: Profimedias
Mladi slovenski košarkarski zvezdnik kotira vse višje.
Oglej si celoten članek

O dosežkih Luke Dončića pri rosnih 17 letih najbrž veste že ogromno. V evropski košarki kljub mladosti velja za igralca, ki si zasluži vso pozornost nasprotne ekipe. Ob predvidenem razvoju bo Ljubljančan kmalu zaigral v ligi NBA, v domovini košarke pa že sedaj vedo, da se v Madridu razvija pravi dragulj.

Pred začetkom letošnje sezone, ko je Dončić pokazal zelo dobro predstavo na pripravljalni tekmi proti Oklahoma City Thunder, so Američani Dončića pospešeno začeli umeščati v potencialen nabor igralcev.

17-letnik, ki kljub dobrim dvem metrom višine zlahka opravlja naloge branilca, bo za nabor ekip najmočnejše lige na svetu najbrž kandidiral leta 2018, specializirane spletne strani pa ga postavljajo na sam vrh.

Pred časom so ga nekateri mediji postavljali v prvo peterico izborov, po bleščečih predstavah v Evroligi in španskem prvenstvu v preteklih mesecih pa so svoje mnenje dopolnili. Že lani poleti so ga pri SB Nation uvrstili na prvo mesto nabora leta 2018, sedaj so ga tja uvrstili tudi pri zelo kredibilnem DraftExpressu.

"Zlahka se je zaljubiti v Dončićevo obvladovanje žoge, kreativnost, možnost igranja na vseh treh branilskih položajih in v njegovo samozavest pri teh letih," je zapisal priznani analitik Jonathan Givony iz DraftExpressa in poudaril njegovo višino, moč in kompletno tehnično znanje.

Po poti Rosa, Griffina, Irvinga, Davisa ...

Iz Evrope je bil kot prvi na naboru doslej izbran le Italijan Andrea Bargnani leta 2006. Od takrat je večina prvih izborov izpolnila svoj potencial.

Od leta 2007 so bili kot najboljši namreč izbrani naslednji košarkarji: Greg Oden (že končal kariero zaradi hudih poškodb), Derrick Rose, Blake Griffin, John Wall, Kyrie Irving, Anthony Davis, Anthony Bennett, Andrew Wiggins, Karl-Anthony Towns in Ben Simmons (zaradi poškodbe še ni zaigral v NBA). 

 
Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.