"To je bila težka odločitev"

Foto: EPA
Foto: EPA
Steven Gerrard se je odločil za zaključek reprezentančne kariere. Na zadnjem svetovnem prvenstvu je z Anglijo izpadel že po skupinskem delu.
Oglej si celoten članek

Steven Gerrard je v reprezentančnem dresu odigral 114 tekem in je tretji na lestvici nogometašev z največ nastopi za Anglijo. Več sta jih zbrala le vratar Peter Shilton (125) in David Beckham (115). "Užival sem v vsakem trenutku, ko sem zastopal svojo državo. To je žalosten dan zame," je ob napovedi slovesa dejal 34-letni vezist Liverpoola, ki je 38-krat nastopil tudi kot kapetan izbrane vrste. Prvič je za Anglijo zaigral leta 2000 ob zmagi nad Ukrajino z 2:0, zadnjič pa ob remiju brez zadetkov proti Kostariki na pravkar končanem svetovnem prvenstvu. Dosegel je 21 zadetkov.

"To je bila zelo težka odločite, o tem sem razmišljal že kar nekaj časa. Nisem je sprejel le zaradi svetovnega prvenstva. Nasvet sem iskal pri bližnjih, pri nogometaših s katerimi sem nazadnje igral v reprezentanci in pri tistih, ki so bili v izbrani vrsti že prej. To je bila ena izmed najtežjih odločitev po 18. letu, ko sem postal profesionalni nogometaš," je še povedal Gerrard in dodal: "Od svojega telesa ne morem več zahtevati, da igra tako klubske kot reprezentančne tekme. K odločitvi so v veliki meri pripomogla moja leta."

Po slovesu kapetana se je oglasil tudi selektor Roy Hodgson: "Čeprav sem razočaran, Stevena popolnoma razumem. Upoštevajoč to, kaj vse je naredil za to reprezentanco, ne smem imeti nobenih pripomb."

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.