To je najverjetneje najpočasnejši as v zgodovini

Foto: Epa
Foto: Epa
Nenavadna točka po servisu.
Oglej si celoten članek

Teniški igralec Maxime Cressy je znan po močnih začetnih udarcih, a na dvoboju prvega kroga v Indian Wellsu je prišel do najverjetneje najpočasnejšega asa v zgodovini teniške igre. Američan, ki je do leta 2018 sicer igral pod francosko zastavo, je namreč pri svojem drugem servisu z robom loparja zadel žogico, a je ta vseeno poletela v polje nasprotnika in padla na tla tik za mrežo. Cressyjev rojak Christopher Eubanks je ni uspel ujeti. Hitrost servisa: 41 km/h.

Cressy se je po servisu opravičil tekmecu, nato pa se ob aplavzu gledalcev prešerno nasmejal.

A na koncu dvoboja se je vseeno bolj smejalo Eubanksu. 157. igralec sveta je namreč premagal Cressyja, ta je 72. na ATP lestvici, s 5:7, 7:6 (8) in 6:4.

Najhitrejši as v zgodovini je sicer v rokah Avstralca, Sam Groth je leta 2012 žogico na drugo polovico igrišča poslal s hitrostjo 263 km/h. 

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.