To je narobe v igri Dallasa

Foto: Profimedia
Foto: Profimedia
Pri enem izmed ključnih elementov velik padec uspešnosti.
Oglej si celoten članek

Dallas Mavericks so sezono odprli s štirimi zmagami in tremi porazi, v oči pa bode predvsem nemoč proti na papirju boljšim ekipam. Tako kot v času Ricka Carlisla je v igri moštva iz Teksasa tudi pod taktirko Jasona Kidda veliko odvisno od meta za tri točke. Pri Dallasu so med sezonama tako pripeljali tudi dva košarkarja, ki naj bi izboljšala odstotek zadetih metov za tri točke, a sta Reggie Bullock, predvsem pa Sterling Brown, razočarala v tem pogledu. Tudi 'staroselcem' pa v tem elementu igre nikakor ne gre.

Res je, da je bilo odigranih le sedem tekem, a je trend vsaj nekoliko zaskrbljujoč. Takšne so šrevilke:

  • Dorian Finney-Smith je v preteklem letu iz igre metal 47.2 odstotka, 39.4 za tri točke. Zdaj so se te številke spustile na 33.8/22.2.
  • Tim Hardaway Jr. je minulo sezono sklenil z odstotkoma 44.7/39.1, trenutno je pri 39.5/36.8
  • Omenjeni Brown je v tej sezoni pri katastrofalnem metu 3/19 iz igre (15.8%) za trojke pri 2/15 (13.3). V minuli sezoni je zadeval 44.7-odstotno (42.3 za tri točke).
  • Bullock je v dresu New York Knicks lani zadel 44.2 odstotka metov, 41.3 za tri točke. Zdaj je pri 37.0/33.3.
  • Kristaps Porzingis, ki je zadnje štiri tekme izpustil zaradi poškodbe hrbta, je pod vodstvom Carlisla zadel 47.6 odstotka vseh metov, za tri točke 37.6. Na le treh tekmah v tej sezoni je pri 30.2-odstotnem metu, za tri točke je metal 4/19.
     

Tudi met Luke Dončića sicer ni blesteč v tej sezoni (42.6/25.5, lani 47.9/35.0), vseeno pa mu večinoma še naprej uspe najti soigralce pri odprtih metih. A prav zaradi njihove neuspešnosti, je slovenski zvezdnik v tej sezoni nazadoval tudi pri številu asistenc. V minuli je bil tako pri povprečju 8.6 podaje na tekmo, zdaj je pri 7.1. Na parketu ima sicer povsem enako minutažo kot lani, nekaj več kot 34 minut.

Ob takšnem številu zgrešenih odprtih metov je za slabe predstave najverjetneje težko kriviti nov sistem, ki ga je uvedel Kidd, delno seveda tudi, bolj postaja problem zanašanje na sposobnosti nekaterih košarkarjev. Navijači Dallasa tako ali tako že vrsto let niso zadovoljni s potezami vodstva pri novačenju igralcev.   

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.