"To je nov izziv za nas"

Foto: Anže Petkovšek
Foto: Anže Petkovšek
Slovenska reprezentanca je že preizkusila zelenico na stadionu Windsor Park, ki doživlja prenovo. Fantje, brez Eneja Jeleniča, ki je zaradi težav s peto že v soboto zvečer zapustil reprezentančni tabor, so brez težav opravili zadnji trening.
Oglej si celoten članek

Slovenski nogometaš se zavedajo, da bo igrišče, ki ga - kot je običajno za ta del sveta - redno namaka dež, težko, prav takšna pa tekma. "Pričakujem težko tekmo. Ampak to je nov izziv za nas in upam, da se bomo pokazali v dobri luči in pokazali dober nogomet," pravi Jan Oblak, ki sicer blesti v dresu madridskega Atletica.

Eden najbolj "vročih" vratarjev v Evropi dodaja, da bo Severna Irska zagotovo težji tekmec kot Makedonija minulo sredo, saj so se Otočani prebili na letošnje evropsko prvenstvo. "Pričakujemo veliko dolgih žog, morali bomo veliko narediti za dober rezultat," meni Oblak, ki poudarja, da slovenska vrsta po menjavi dobršnega dela igralskega kadra potrebuje še kar nekaj časa za pravo uigranost.

Valter Birsa, vezist Chieva, poudarja, da so to tekme za učenje: "Predvsem zaradi tega, ker imamo nekaj novih obrazov in da bomo dobro pripravljeni na kvalifikacije za svetovno prvenstvo 2018. Tekme proti Severnim Ircem pa so vedno težke."

Recept za uspeh vidi v podobni agresivnosti v igri, kot so jo pokazali na sredini tekmi proti Makedoniji. "Tudi Severni Irci imajo namreč to v navadi, tako da je treba pokazati podoben obraz, potem bo tekma zanimiva. Imajo specifično igro, ki nam včasih ni odgovarjala, tudi zato je dobra za naše priprave. Posebej zaradi dejstva, da imamo v naši kvalifikacijski skupini za SP tudi Škote, ki imajo podoben slog," pojasnjuje Birsa.

Ta ne izključuje, da bi v ponedeljek zaigrala skupaj z Josipom Iličićem. "Sva podobna igralca, oba levičarja, ampak po drugi strani precej različna, tako da lahko igrava skupaj. V določenih situacijah se morava tudi midva še uigrati, saj sva malo igrala skupaj. Vsekakor pa moramo pokazati več igrivosti, boljše zaključke, če bo to le mogoče," zaključuje Birsa, ki ključ do uspeha proti Severni Irski vidi predvsem v igri po tleh, saj imajo gostitelji kar nekaj izrazito visokih branilcev.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.