To je pet vrhuncev Pogačarjeve sezone

Foto: Profimedia
Foto: Profimedia
Mladi slovenski kolesar ima za sabo izjemno leto.
Oglej si celoten članek

Tadej Pogačar je leto 2021 končal kot prvi na lestvici Mednarodne kolesarske zveze, še najbolj sta se mu približala Belgijec Wout van Aert in rojak Primož Roglič.

Pogi je v sezoni še drugič osvojil dirko po Franciji, tokrat zelo zanesljivo. Če je leta 2020 do skupne zmage prišel šele na predzadnji dan z izjemnim gorskim kronometrom, ko je rumeno majico odvzel Rogliču, pa je bil v tem letu na Touru zelo prepričljiv. Kar 14 dni je nosil majico vodilnega, na koncu pa zanesljivo slavil s tremi etapnimi zmagami in z več kot petimi minutami naskoka pred Jonasom Vingegaardom. Slednji je bil prvi adut moštva Jumbo.Visma po odstopu Rogliča, ki tokrat ni imel sreče ob padcih v prvih etapah.

Legenda Petkratni zmagovalec Toura podal mnenje o Pogiju

Še pred 23. rojstnim dnem, ki ga je praznoval septembra, je nato na olimpijskih igrah Pogačar osvojil bronasto odličje v cestni preizkušnji, leto pa je zaključil z zmago na dirki po Lombardiji. Ker je že konec aprila slavil tudi na klasiki Liege-Bastogne-Liege, je postal šele tretji kolesar v zgodovini, ki mu je uspelo v enem letu zmagati na dveh 'spomenikih kolesarstva' (poleg omenjenih še Milan-San Remo, dirka po Flandriji in Pariz-Roubaix) ter Touru. Poleg njega je to uspelo le še legendama športa Faustu Coppiju in Eddyju Merckxu.

Slovenčevih uspehov so se ob koncu leta spomnili tudi pri Eurosportu. V videu so zbrali Pogačarjevih pet vrhuncev sezone:

  • 5. mesto: zmaga na dirki po Lombardiji
  • 4. mesto: etapna zmaga v 17. etapi Toura
  • 3. mesto: bron na OI v Tokiu
  • 2. mesto: osvojitev dirke Liege-Bastogne-Liege
  • 1. mesto: zmaga v 18. etapi Toura.

Poleg tega je Pogi slavil še skupne zmage na treh večetapnih dirkah. Vsko konkurenco je premagal na dirki po Združenih arabskih emiratih, na Tirreno-Adriaticu in dirki po Sloveniji.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.