To je slovenska skupina na OI, Srbi brez udeležbe

Foto: Profimedia
Foto: Profimedia
Slovenski košarkarji bodo zaigrali v skupini C.
Oglej si celoten članek

Slovenska košarkarska izbrana vrsta bo prvič zaigrala med dvanajsterico, ki bo nstopila na olimpijskih igrah. V skupini C se bodo izbranci selektorja Aleksandra Sekulića pomerili s Španijo, Argentino in Japonsko. Prvi tekmec Slovenije bodo sicer Argentinci že 26. julija, tekma bo ob 6.40 zjutraj po slovenskem času.

Po tekmah v skupini bo na sporedu četrtfinale, vanj se bodo uvrstile vse prvo in drugouvrščene ekipe v skupinah ter tudi dve najboljši reprezentanci, ki bosta zasedli tretje mesto v pred tekmovanju. Še na preteklih olimpijskih igrah so se izbrane vrste sicer merile v dveh skupinah s po petimi moštvi, tokrat bo drugače. Posledično bo manj tekem, v Riu je bilo treba za zlato in srebro odigrati osem tekem, tokrat le šest. 

Luka Dončić jih je sicer doslej v reprezentanci odigral 13, prav na vseh pa je tudi zmagal. Če bi tako prišel do številke 19...

V skupini A bodo igrale Iran, Združene države Amerike, Francija in zmagovalec kvalifikacijskega turnirja v Kanadi (Češka ali Grčija, zmagovalec bo znan ponoči). V skupini B bosta kar dva zmagovalca kvalifikacij, v Beogradu sta se za prvo mesto merili Srbija in Italija, slednja je na koncu slavila s 102:95, v Splitu pa je Nemčija ugnala Brazilijo s 75:64. Poleg obeh kvalifikantov sta tu še Avstralija in Nigerija.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 1

  • 12:02 5. Julij 2021.

    Daj ne tečnari s tem sranjem pod vsakim člankom. Zanimivo da si Patricija pa sam o sebi govoriš kot o …

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.